28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn bărbat a murit așteptând Ambulanța. Medicul s-a speriat de doi pechinezi

Un bărbat a murit așteptând Ambulanța. Medicul s-a speriat de doi pechinezi

Un medic de la Serviciul Județean de Ambulanță din Vaslui a întârziat la o solicitare motivând că nu poate intra în curtea pacientului, unde erau doi câini. Bolnavul a murit, iar medicul nu a făcut nicio manevră de resuscitare, declarând decesul. O anchetă se desfășoară la Ambulanța Vaslui, relatează hotnews.

Incidentul s-a întâmplat în noaptea de 7 iunie, când un bărbat din Huși a sunat la 112. El a cerut ajutor de la Serviciul Județean de Ambulanță pentru că se simțea rău.

Liderul de sindicat din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui a explicat că, potrivit fișei, apelul la 112 a fost făcut pe data de 7 iunie, la ora 3.49, chiar de către victimă. Bărbatul le-a spus medicilor că nu se simte bine și că este singur acasă.

„La 3.50 s-a plecat la solicitare, acolo în Huși, un kilometru – doi, cât avea, nu știu exact. A ajuns, omul stătea la casă și a zis că nu a intrat pentru că a zis că erau câini în curte. Din câte am înțeles erau doi pechinezi. El nu a intrat în curte motivând că îi era frică. A chemat jandarmii, aceștia au venit, au deschis poarta, au intrat, când au intrat în casă, omul era căzut pe podea, era decedat”, a declarat Leonte Condurache, liderul de sindicat de la SAJ Vaslui.

Întrebat cât ar fi putut să dureze din momentul în care a ajuns la solicitare și până când a intrat medicul în casă, Condurache susține că ar fi vorba de maximum 10 minute.

„Nu a durat ore, a durat câteva minute, jandarmii din ce am înțeles au ajuns și ei imediat. La 4.00, 4.00 și un pic a intrat în casă și a constatat decesul. Dar în fișă scrie în felul următor: ora decesului 3.50, adică tu pleci la 3.50 și declari tot la 3.50?”, a explicat liderul de sindicat.

Potrivit lui Condurache, medicul Awad Mohamad ar fi declarat decesul fără să inițieze nicio manevră de resuscitare.

Medicul ar fi cerut ajutor din partea Poliției. A întrebat ce să facă cu cadavrul, pentru că nu mai era nimeni acasă.

Potrivit reprezentanților poliției, IPJ Vaslui nu a fost solicitat în acest caz, așa că nu au avut de ce să deschidă un dosar și să facă cercetări.

Situația a ajuns și în atenția Comisiei de Analiză a Decesului. Directorul medical al SAJ Vaslui spune că incidentul din noaptea de 7 iunie a fost adus la cunoștinta conducerii SAJ în urmă cu o săptămână sau două.

„Comisia se întrunește lunar, se va întruni pe 28 august. Din comisie făcea parte și medicul care este acum cercetat, dar pentru aceste verificări a fost înlocuit cu șefa UPU SMURD Vaslui. (…) Din ce am discutat cu el (cu doctorul Awad Mohamad – n.r.) la telefon mi-a spus că lătrau câinii, că fiind întuneric probabil nu și-a dat seama că sunt mici, a cerut ajutorul Jandarmeriei, am înțeles că a venit destul de repede și s-a intervenit la ora 4.10″, a declarat Mariana Dohotariu Nițoi, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui.

Potrivit directorului medical al SAJ Vasui, până la întâlnirea Comisiei de Analiză a decesului, care va avea loc pe 28 august, va fi demarată și o anchetă internă.

În luna iunie, în urma unui raport al DSU privind activitatea sa, Awad Mohamad a fost sancționat cu avertisment scris, a fost detașat la substația din Huși și i s-a diminuat salariul cu 5 procente.

Medicul acuzat că nu a intervenit la timp nu a putut fi contactat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS