5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod roșu de incendii de vegetaţie în Grecia

Cod roșu de incendii de vegetaţie în Grecia

Românii care se află sau pleacă în Grecia sunt avertizați că în grecia este cod roşu de incendii, potrivit MAE.

Ieri, pe fondul temperaturilor ridicate a fost emis cod roşu de incendii de vegetație pentru: regiunile Attica, insula Evia, Grecia Centrală, estul Peloponezului, Lakonia și insula Kythira. 

De asemenea, MAE transmite că, urmare a unor defecțiuni intervenite la nava care asigura transportul autovehiculelor pe ruta Alexandroupoli – Insula Samothraki și retur, temporar, cursa nu se mai poate efectua. Transportul pasagerilor este asigurat doar de o ambarcațiune auxiliară. Conform informațiilor furnizate de Căpitănia Portului din Alexandroupoli, în prezent se caută soluții pentru deblocarea situației. 

Asistenţă consulară

Românii pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 și cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență”, potrivit sursei citate. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Atena +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076. 

Alte insule afectate care sunt vizitate de români

Au fost afectate mai multe insule, inclusiv unele apreciate de români pentru petrecerea concediilor, precum Kos sau Thassos.

Incendiile au afectat şi insule vizitate de români

Cea mai dificilă situaţie se înregistrează în Elafonisos, unde sute de pompieri se chinuie să ţină sub control flăcările.

Insula ar putea fi evacuată în totalitate, în condiţiile în care are doar aproximativ 1.000 de locuitori.

Autorităţile elene se tem să nu apară o nouă tragedie precum cea de anul trecut în urma căreia zeci de persoane au murit din cauza incendiilor de vegetaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS