24 C
Craiova
marți, 9 august, 2022
Știri de ultima orăActualitate24.000 de persoane, la protestul din Piaţa Victoriei

24.000 de persoane, la protestul din Piaţa Victoriei

24.000 de persoane au fost aseară în Piaţa Victoriei. La un an de la protestele înecate în lacrimi și gaze, românii din diaspora s-au întors acasă pentru a le transmite autorităților că nu uită și nu iartă. Manifestaţia a fost fără incidente.

Oamenii au protestat împotriva Guvernului, faţă de tergiversarea dosarului „10 august 2018” şi faţă de unele măsuri luate de politicieni în domeniul legislaţiei penale.

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, a precizat sâmbătă seară că gardurile din faţa Guvernului au fost mutate pentru că era nevoie de o redimensionare a spaţiului, întrucât în Piaţa Victoriei sunt, potrivit unor estimări, 24.000 de persoane.

Protestul a fost paşnic (Foto: Vlad Chirea)

“Nu s-a dorit apariţia unor incidente şi am creat spaţiul necesar”, a explicat Georgian Enache.

Mitingul a fost autorizat până la ora 22:15.

Mihai Fifor le-a mulţumit protestatarilor

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, vicepremierul Mihai Fifor, le-a mulţumit celor care au participat la protestele de sâmbătă pentru modul civilizat şi paşnic în care s-au manifestat.

„Mulţumesc, în numele Ministerului Afacerilor Interne, tuturor cetăţenilor care astăzi au participat la proteste într-un mod atât de civilizat şi de paşnic. Aţi sancţionat atât tentativele de instigare la violenţă, cât şi pe cele de politizare a evenimentului, aşa încât am asistat, cu toţii, la un act democratic sănătos şi fără incidente”, a scris Fifor sâmbătă seară pe Facebook.

El le-a mulţumit şi autorităţilor implicate pentru modul în care s-au mobilizat, pentru atitudinea responsabilă şi profesionalismul de care au dat dovadă.

„Spuneam zilele trecute că sunt mulţi oameni în MAI care îşi iubesc şi respectă meseria, iar astăzi acest lucru s-a văzut”, se mai arată în postare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS