5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul adjunct al șefului Poliției Olt, care ar fi oferit date din anchetă unor interlopi, audiat aproape 6 ore

Fostul adjunct al șefului Poliției Olt, care ar fi oferit date din anchetă unor interlopi, audiat aproape 6 ore

Adjunctul șefului Poliției Olt Nicolae Alexe, demis în urma ineficienței Poliției în cazul găsirii Alexandrei, fata de 15 ani care a sunat în zadar la 112 pentru a-și anunța răpirea, a fost audiat timp de aproape 6 ore la Secția de anchetare a magistraților în dosarul pentru abuz în serviciu deschis de procurori în cazul crimelor din Caracal, potrivit hotnews.

Nicolae Alexe, fostul adjunct al Inspectoratului de Poliție din Olt, a ajuns la Secția de anchetare a magistraților în jurul orei 11.00 și a plecat în jurul orei 17.00, potrivit Mediafax. Alexe a refuzat să facă declarații jurnaliștilor.

Comisarul șef Nicolae Alexe, numărul unu pe operațiuni în Poliția Olt și cel care a coordonat acțiunea de la Caracal, este cel care a apelat la un apropiat, Remus Rădoi ”Codiță”, șeful unei rețele uriașe și dintre cei mai temuți oameni din județ, condamnat pentru că a desfigurat un rival în bătaie, a scris Libertatea, care a publicat fragmente din conversația pe WhatsApp a celor doi.

Poliția le-a oferit interlopilor numerele de telefon ale suspectului și alte informații

Potrivit sursei citate, Poliția i-a oferit numerele de telefon ale suspectului și alte informații, iar Remus Rădoi ”Codiță” a trimis poliția la două adrese false ale rivalilor din clanul „Oacă”. În același timp, clanul „Oacă” cunoștea și el toate mișcările poliției, fiind prieten cu șefii poliției din Caracal: Mirea și Humă, ambii implicați în căutarea Alexandrei.

Nicolae Alexe a susținut de la începutul anchetei că a fost singurul care a insistat să se intre în casă și că adresele pentru cele trei percheziții au fost obținute prin intermediul unor investigații. „Concret, am luat legătura cu oameni din Caracal de bună-credință care mi-au furnizat date”, declara Alexe la România TV.

Comisarul Nicolae Alexe a susținut la B1 TV că informațiile pe care i le-ar fi trimis lui „Codiță” erau deja publice în acel moment, fiind postate pe Facebook.

Dosar penal in rem

În 28 iulie, Secția de anchetare a magistraților a deschis dosar penal in rem pentru abuz în serviciu privind modul în care s-au desfășurat cercetările în cazul uciderii celor două adolescente din Olt.

Potrivit Parchetului General, în acest caz au fost făcute audieri și au fost ridicate documente de la Parchetul Judecătoriei Craiova, DIICOT, Curtea de Apel Craiova, Poliția Olt și Poliția Dolj.

Sursahotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS