16.5 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Cum aplică ANAF amenzile pentru lipsa noilor case de marcat

Cum aplică ANAF amenzile pentru lipsa noilor case de marcat

-

Ordonanța prin care se scote de sub legea prevenirii problema privind nedotarea cu case de marcat electronice fiscale a fost întoarsă la Ministerul Finanțelor de către Consiliul Economic și Social, din cauza lipsei unor avize, potrivit hotnews.
Președinele ANAF, Mirela Călugăreanu, a declarat pentru HotNews.ro că se va rezolva și va fi adoptată, iar amenzile aplicate zilele astea de ANAF sunt pentru că deja, în acele cazuri, s-a aplicat legea prevenirii.

„Într-adevăr (ordonanța ministerului nu a fost adoptată n.r.), dar ideea este că s-a făcut destulă publicitate pentru implementarea mecanismului. Am fost deja în verificări în care s-au aplicat amenzi. Adică la cei care nu au corectat”, a spus Călugăreanu.

Vrem să facem un pic lucrurile altcumva. Vrem să fim mai puțin agresivi, dar mai eficienți.

„Ideea e următoarea. Noi mergem acum la cei la care s-a lăsat plan de măsuri (de către inspectori n.r.), n-au respectat și atunci e clar că aplici deja amendă”, a afirmat ea.

La rândul său, vicepreședintele ANAF Daniel Tudor care coordonează antifrauda, susține că firmele au avut timp destul pentru dotarea cu noile case de marcat.

„Se aplică legea prevenirii în toate cazurile, încă. Pentru unii s-a aplicat deja. Asta nu e o acțiune pe care o facem acum. Este o acțiune relativ permanentă. Ei nu declară că: „Stai că au mai venit de 2 ori și mi-au pus în vedere să mă dotez”. Nimeni nu spune asta, e normal, da?”, a spus Tudor.

În fapt, spune el, legea prevenirii chiar se aplică.

Sursahotnews
Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.