11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum aplică ANAF amenzile pentru lipsa noilor case de marcat

Cum aplică ANAF amenzile pentru lipsa noilor case de marcat

Ordonanța prin care se scote de sub legea prevenirii problema privind nedotarea cu case de marcat electronice fiscale a fost întoarsă la Ministerul Finanțelor de către Consiliul Economic și Social, din cauza lipsei unor avize, potrivit hotnews.
Președinele ANAF, Mirela Călugăreanu, a declarat pentru HotNews.ro că se va rezolva și va fi adoptată, iar amenzile aplicate zilele astea de ANAF sunt pentru că deja, în acele cazuri, s-a aplicat legea prevenirii.

„Într-adevăr (ordonanța ministerului nu a fost adoptată n.r.), dar ideea este că s-a făcut destulă publicitate pentru implementarea mecanismului. Am fost deja în verificări în care s-au aplicat amenzi. Adică la cei care nu au corectat”, a spus Călugăreanu.

Vrem să facem un pic lucrurile altcumva. Vrem să fim mai puțin agresivi, dar mai eficienți.

„Ideea e următoarea. Noi mergem acum la cei la care s-a lăsat plan de măsuri (de către inspectori n.r.), n-au respectat și atunci e clar că aplici deja amendă”, a afirmat ea.

La rândul său, vicepreședintele ANAF Daniel Tudor care coordonează antifrauda, susține că firmele au avut timp destul pentru dotarea cu noile case de marcat.

„Se aplică legea prevenirii în toate cazurile, încă. Pentru unii s-a aplicat deja. Asta nu e o acțiune pe care o facem acum. Este o acțiune relativ permanentă. Ei nu declară că: „Stai că au mai venit de 2 ori și mi-au pus în vedere să mă dotez”. Nimeni nu spune asta, e normal, da?”, a spus Tudor.

În fapt, spune el, legea prevenirii chiar se aplică.

Sursahotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS