19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCocaină de 1 miliard de euro, confiscată la Hamburg

Cocaină de 1 miliard de euro, confiscată la Hamburg

Captură record de cocaină în Germania: 4,5 tone, cu o valoare estimată la aproape 1 miliard de euro, informează Agerpres.

Vama germană a anunţat vineri o captură record pentru această ţară, de 4,5 tone de cocaină, în interiorul unui container în oraşul port Hamburg, cu o valoare la revânzare de 1 miliard de euro.

Vama Hamburg descoperise în total 3,8 tone de cocaină între 2017 şi 2018 în cadrul a trei operaţiuni. Dar de data aceasta s-a înregistrat un număr record.

„Este vorba de cea mai importantă captură de cocaină din Germania într-o singură operaţiune”, a indicat vama din Hamburg într-un comunicat.

Containerul ar fi trebuit să conțină seminţe de soia. Aceasta provenea din Montevideo şi urma să fie trimis la Anvers, în Belgia. Când vameșii au deschis containerul, au văzut mai întâi un mare număr de genţi negre de sport. Au căutat în ele și au găsit 4.200 de pachete cu cocaină.

Marea puritate a drogului permite o evaluare a costului său la revânzarea în stradă la aproape 1 miliard de euro, conform vameşilor germani.

În 2010, s-a înregistrat o altă captură de cocaină de 1,5 tone, transportate în condiții similare. Diferența a fost făcută de cutiile de banane în care erau puse pachetele de droguri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS