24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum a reușit Alexandra să pună mâna pe telefon pentru a suna la 112

Cum a reușit Alexandra să pună mâna pe telefon pentru a suna la 112

Fata de 15 ani ucisă la Caracal a reușit să găsească un telefon mobil în locul în care era sechestrată după ce agresorul său a plecat la farmacie să cumpere o cremă pentru a-i trata rănile provocate la mâini, se arată în raportul Ministerului de Interne, obținut de Mediafax. Fata a relatat atunci când a sunat la 112 că este legată și că a fost violată, potrivit hotnews.

„La ora 11.23, Măceșanu Alexandra a revenit cu un nou apel la 112, de pe același număr detelefon, sesizând aceleași aspecte, motiv pentru care dispecerul IPJ Olt a redirecționat apelul către dispeceratul Poliției Municipiului Caracal, solicitând măsuri urgente. După primirea apelului de la ora 11.12. dispecerul Poliției Municipiului Caracal a transmis sesizarea către patrula de ordine publică pedestră, care acționa în zona 7 Caracal, (…) adresă pe care aceasta a furnizat-o de o carte de vizită găsită la locul unde se afla”, se arată în raportul MAI.

Alexandra le-a indicat operatorilor 112 și o adresă de pe o carte de vizită găsită în locuința lui Ghoerghe Dincă, iar aceasta îi aparținea unui inginer de cadastru.

De asemenea, fata a dat mai multe detalii legate de curtea imobilului în care se afla și a precizat că nu poate părăsi locul întrucât acolo erau câini.
Întrucât a existat o neconcordanță între adresa indicată de Alexandra și cea unde se afla, agenții de poliție au revenit la Poliția Caracal și au raportat evenimentul șefului Biroului Investigații Criminale.

Ulterior, fata a fost sunată. „Aceasta a relatat că este sechestrată într-o casă de un bărbat care în acel moment nu se afla lângă ea, fiind plecat la farmacie să cumpere cremă pentru a-i trata rănile provocate la mâini. Totodată, victima a precizat că în acea curte se aflau un brad, un nuc, o mașină platformă cu fiare vechi, un autoturism gri și mai mulți câini lupi dezlegați. În continuare, polițistul a întrebat-o dacă are rețea internet pe telefonul de pe care vorbește și răspunsul a fost negativ.

Tot cu ocazia convorbirii, șeful biroului i-a solicitat să-i comunice culoarea gardului și dacă poate să iasă din casă și din curte. Cea în cauză a răspuns că gardul este din metal de culoare roșie și nu poate ieși din încăpere deoarece este legată și afară sunt câini lupi”, se arată în raportul MAI, care ce prezintă discuția dintre Alexandra și ofițerii de poliție, atunci când fata a sunat la 112.

În același document se mai arată că discuția s-a încheiat atunci când pe fundal s-a auzit lătrat de câine, iar fata a spus că nu mai poate vorbi, deoarece bărbatul s-a întors. Fata a precizat și că a fost violată de bărbat.

Anchetatorii îl vor duce luni pe Gheorghe Dincă la Caracal, pentru reconstituirea celor două crime pe care le-a recunoscut.
Suspectul în cazul crimelor din Caracal, Gheorge Dincă, a recunoscut că a ucis-o pe fata de 15 ani joi, în jurul orei 12.00, imediat ce a surprins-o cu telefonul în mână și a precizat că i-a incinerat corpul, a declarat, duminică seară, procurorul Georgiana Hosu, adjunctul șefului DIICOT. Ea a spus că bărbatul a răpit-o pe fată în scopul exploatării sexuale, a sechestrat-o și a violat-o, iar Alexandra „nu a avut practic nico șanșă de a se apăra”.

Referitor la cealaltă fată ucisă, Luiza, în vârstă de 18 ani, procurorul a spus că sunt indicii că Dincă a procedat în același mod.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS