14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO bătrână a dus la poliţie o pungă plină cu bani, găsită pe stradă

O bătrână a dus la poliţie o pungă plină cu bani, găsită pe stradă

O bătrână de 83 de ani, din comuna Mischii, i-a surprins cu spiritul său civic pe poliţiştii de la Secţia 3 Craiova. Femeia le-a predat oamenilor legii o pungă plină cu bani, pe care a găsit-o duminică, pe strada Stejarului din Craiova. În punga de plastic erau 13.400 de lei, bani pierduţi de un bărbat din Galicea Mare, după cum au stabilit poliţiştii.

„La sediul Secţiei 3 Poliţie Craiova s-a prezentat o femeie de 83 de ani, din comuna Mischii, sat Călineşti. Aceasta le-a declarat poliţiştilor faptul că, în ziua de 21 iulie, pe strada Stejarului din Craiova, a găsit într-o pungă de plastic suma de 13.400 de lei. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că banii au fost pierduţi de către un bărbat de 49 de ani, din Galicea Mare. Suma de bani provenea din subvenţia pentru terenurile agricole muncite de bărbat“, au explicat oamenii legii.

Bărbatul care a pierdut banii a fost invitat la sediul Secţiei 3, unde i-a fost restituită întreaga sumă de bani.

„Acesta i-a mulţumit femeii pentru spiritul civic de care a dat dovadă. De asemenea, poliţiştii au felicitat-o pentru gestul său, încurajând un astfel de comportament de normalitate“, au mai explicat poliţiştii.

Sume de bani predate poliţiştilor

Ultimul caz de acest fel a fost înregistrat la începutul lunii martie. Un bărbat de 33 de ani, din localitatea Gherceşti, a predat la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Craiova un portofel în care se găseau peste 11.000 de lei. Cristian Prunoiu, bărbatul care a găsit portofelul şi l-a dus la poliţie, a primit o diplomă din partea oamenilor legii.

„Un bărbat de 33 ani, din localitatea Gherceşti, a venit la sediul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova pentru a preda poliţiştilor un portofel găsit în zona Autogării Nord. Portofelul conţinea documente şi 11.720 de lei. Poliţiştii l-au identificat pe cel căruia îi aparţinea portofelul. Este vorba de un bărbat din Craiova, şi l-au invitat la sediul unităţii de poliţie pentru a-i preda bunurile. Cetăţeanul care a adus portofelul pierdut a primit din partea conducerii o diplomă, în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru spiritul civic de care a dat dovadă“, au precizat atunci poliţiştii de la transporturi.

În februarie, un craiovean de 51 de ani a dus la Secţia 3 Poliţie un portofel pe care l-a găsit în parcarea magazinului Lidl din cartierul Valea Roşie. În portofelul pierdut de un craiovean de 47 de ani se aflau documente, carduri bancare, precum şi suma de 7.500 de lei. Şi bărbatul de 51 de ani a fost felicitat de conducerea IPJ Dolj pentru spiritul civic de care a dat dovadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS