8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTot mai multe femei recurg la fertilizarea in vitro

Tot mai multe femei recurg la fertilizarea in vitro

Statisticile arată că unu din patru cupluri de vârstă fertilă din România are dificultăţi în conceperea unui copil. Mai mult, în ultimul timp, vârsta biologică a femeii din punct de vedere al capacității reproductive s-a îndepărtat foarte mult de vârsta reală.

În primele şase luni ale acestui an, în cel mai mare centru de reproducere umană asistată (RUA) din ţară, care are sediul în Capitală, au fost realizate peste 450 de proceduri de fertilizare in vitro. Numărul acestora este în creștere cu 22% față de aceeași perioadă din 2018. 

Adresaţi-vă medicului dacă nu aţi obținut o sarcină pe cale naturală după un an de încercări!

Pe lângă procedurile de fertilizare in vitro, în aceeaşi perioadă au fost efectuate 630 de proceduri RUA (inseminări artificiale, embriotransferuri cu embrioni decongelați, precum și alte proceduri de laborator), respectiv peste 350 de intervenții chirurgicale. 

„Numărul semnificativ al procedurilor realizate în primul semestru ne confirmă faptul că piața serviciilor medicale din domeniul reproducerii asistate este în continuă creștere la nivel național. Cuplurile care întâmpină dificultăți în conceperea unui copil nu mai amână vizita la medicul specialist în tratamentul infertilității.

Sfătuim orice cuplu care nu a obținut o sarcină pe cale naturală după un an de încercări să se adreseze unui specialist în infertilitate, pentru a descoperi cauzele și pentru a primi tratamentul medical adecvat.

Din punct de vedere financiar, tratamentele sunt accesibile unei categorii tot mai largi, prin programele de sprijin financiar organizate de autoritățile publice centrale și locale“, a declarat Nicoleta Zamfir, CEO Columna Medical Center.


Specialiștii în infertilitate recomandă tinerelor să își testeze din timp potențialul fertil, prin analiza de sânge AMH, respectiv efectuarea unei ecografii de evaluare a rezervei ovariene. 
Cuplurile diagnosticate cu infertilitate pot beneficia de tratament FIV decontat, prin cadrul programelor de sprijin financiar derulate de autorități – „O șansă pentru cuplurile infertile“, 2019-2020 și Subprogramul Național FIV/ET 2019. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS