Purtătorul de cuvânt al CNAS și-a dat demisia

Purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici, şi-a dat demisia. El a gafat, miercuri, afirmând că „oamenii mor oricum, şi cu, și fără sistem”.

Daniel Osmanovici și-a dat demisia, vineri, după ce președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, a spus că nu are de ce să demisioneze, în contextul în care sistemul cardului național de sănătate nu a funcționat timp de 19 zile.

„A demisionat vineri. Atunci și-a depus demisia la domnul președinte. La momentul acela nu știam dacă demisia fusese trimisă pe circuit mai departe, trebuie semnată de domnul președinte. Așa e procedura la orice instituție şi orice serviciu”, a declarat, pentru Mediafax, consilier superior în cadrul CNAS, Augustus Costache.

Purtătorul de cuvânt al CNAS a admis că a greşit

Daniel Osmanovici a admis că a greşit când a ieşit în presă cu o astfel de declaraţie.

”Am greșit. Mi s-a părut atât de revoltătoare speculația jurnalistului că din cauza blocajului temporar al platformei online ar putea muri oameni, încât am reacționat într-un mod total nepotrivit și lipsit de empatie. Pentru cine are răbdarea să asculte declarația mea va înțelege mai bine”, a scris Daniel Osmanovici, pe pagina sa de Facebook.

„În ultimele 17 zile, am explicat situația de multe ori și am dat zeci de interviuri. Se poate întâmpla să obosești și să greșești. Îmi pare rău. Dincolo de asta, avem o mare responsabilitate față de sănătatea oamenilor. Modul greșit în care m-am exprimat și s-a interpretat nu trebuie să afecteze informația că blocajul platformei online nu impactează sănătatea oamenilor. Toți pacienții sunt și pot fi îngrijiți, chiar și cu sistemul informatic temporar offline”, adaugă el.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că demisia președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Răzvan Vulcănescu, nu este ”opțională”. „Dacă nu își dă demisia, îl vom demite”, a spus Dăncilă.