20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLeo de la Strehaia a fost eliberat. Instanța l-a plasat sub control judiciar

Leo de la Strehaia a fost eliberat. Instanța l-a plasat sub control judiciar


Leo de la Strehaia a fost eliberat şi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au respins ca neîntemeiată cererea procurorilor de arestare preventivă.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au respins cererea anchetatorilor de emitere a unui mandat de arestare preventivă pe numele lui Leo de la Strehaia. În schimb, instanța a dispus ca acesta să fie plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În acest dosar, anchetatorii au reținut că Leo de la Strehaia, împreună cu fiul său şi cu un alt bărbat, ar fi păcălit un afacerist să le livreze 150 de aparate de aer condiţionat. Asta după ce s-au prezentat sub identităţi false. Prejudiciul este de 300.000 de lei. Procurorii susțin că cele trei persoane nu intenţionau să plătească marfa care le-a fost livrată.

,,În cuprinsul actului de inculpare s-a reţinut că, în cursul lunii iulie 2019, trei persoane au indus în eroare reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, determinându-i să livreze cantitatea de 150 de aparate de climatizare, lăsându-le garanţie bilete la ordin, emise de societăţi coemrciale controlate de aceştia prin interpuşi, selectaţi din rândul persoanelor cu o situaţie material precară”, a precizat pentru Mediafax Călin Radu Bogdan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Leo de la Strehaia a fost rețiunut joi, iar vineri a fost dus la instanță cu propunere de arestare preventivă. Hotărârea de vineri a Judecătoriei Sectorului 1 poate fi contestată de procurori și inculpat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS