3.8 C
Craiova
miercuri, 8 decembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateGermania va despăgubi 8.000 de români, supraviețuitori ai Holocaustului

Germania va despăgubi 8.000 de români, supraviețuitori ai Holocaustului

Într-o decizie istorică, guvernul german a aprobat joi recunoașterea a aproximativ 8.000 de cetățeni români care trăiesc în Israel ca supraviețuitori ai Holocaustului, o decizie care le permite să primească o remunerație lunară și o despăgubire retroactivă, o sumă care ar putea să ajungă la miliarde de shekeli, relatează Jerusalem Post.

Inițiată de ministrul israelian pentru Egalitate Socială, Gila Gamliel, decizia Guvernului german înseamnă că acele persoane recunoscute ca supraviețuitoare ale Holocaustului vor primi compensații retroactive și o pensie lunară.

De asemenea, supraviețuitorii vor primi plăți lunare de la Autoritatea pentru Drepturile Supraviețuitorilor Holocaustului, care se află sub auspiciile Ministerului israelian de Finanțe.

Şi urmaşii pot cere compensaţii

Urmașii legali ai imigranților români născuți după 1910 și care au murit după 1 iunie 2002, de asemenea vor putea cere o formă de compensație de la guvernul german.

Recunoașterea va fi acordată celor care vin din 20 de orașe specifice, inclusiv Botoșani, Galați și Iași. De asemenea, sunt incluși cei care au fost ținuți în ghetouri, cei născuți până în 1928, cei care au imigrat în Israel după 1 octombrie 1953 și care nu au beneficiat de o alocație lunară de supraviețuitor anterior.

Vezi articolul integral AICI

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Kinetoterapeut Eva Ilie: „Platfusul poate afecta tot corpul, nu-l...

Platfusul este o problemă adesea neglijată, pentru că, de...

ȘTIRI GdS