15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCutremurul din Atena a avut şapte replici

Cutremurul din Atena a avut şapte replici

Cutremurul cu magnitudinea de 5.1 grade pe sacara Richter, care a lovit Atena, astăzi, a avut alte şapte replici, potrivit Institutului de Geodinamică din capitala Greciei. Seismul s-a produs la 23 de kilometri nord-vest de capitală, în apropiere de Magoula, potrivit edition.cnn.com
Institutul a spus că replica cea mai puternică a fost de 3.1 grade pe Richter.

Locuitorii care au contactat Centrul Seismologic European-Mediteranean au fost informaţi că seismul a fost puternic, dar scurt.
Nu au existat rapoarte imediate despre persaone rănite sau daune grave.
„Nu există rapoarte despre vătămări grave”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas. „Există rapoarte confirmate privind deteriorarea unor clădiri în unele zone din Attica”.
Petsas a adăugat că brigada de pompieri din oraș evacuează persoanele blocate în ascensoare. Reţelele mobile nu au funcţionat, dar acum sunt din nou active.
Ministerul Protecției Cetățenilor din Atena a declarat că două elicoptere au evaluat amploarea pagubelor din zonă.
Clopotnița bisericii din Pantanassa a fost distrusă în cutremur.

Grecia esate predispusă la seisme

Grecia este una dintre cele mai predispuse țări din Europa la cutremure, deoarece este situată la un punct de convergență. Aici trei plăci masive de crustă terestră – eurasiatică, arabă și africană – se amestecă împreună.

În iulie 2017, un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade a lovit Kos, două persoane au murit, altele au fost rănite, clădirile istorice ale insulei au fost grav afectate.
Un cutremur major de 5.9 grade a lovit Grecia în 1999, lăsând în urmă 143 de morți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS