13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBirchall:Am cerut puncte de vedere secţiilor şi asociaţiilor pe raportul GRECO

Birchall:Am cerut puncte de vedere secţiilor şi asociaţiilor pe raportul GRECO

Ana Birchall, ministrul Justiţiei, a anunţat, astăzi, că a solicitat puncte de vedere de la secţiile pentru procurori şi judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), potrivit Mediafax.ro. Nu doar de la acestea, Birchall a mai cerut şi de la asociaţiile de magistraţi pe rapoartele GRECO la adresa României recent publicate.

Ieri am solicitat şi secţiei de judecători. Am transmis solicitări către toate asociaţiile profesionale. Chiar şi celor care au un cuvânt de spus în buna funcţionare a justiţiei să ne dea un punct de vedere pe conţinutul rapoartelor GRECO, a declarat Ana Birchall, la sediul CSM.

Grupul Statelor contra Corupţiei (GRECO) a transmis că România a înregistrat progrese insuficiente în combaterea corupţiei. Acestea exprimă preocupare privind reformele din sistemul judiciar. În special asupra refuzului Bucureştiului de a desfiinţa Secţia specială de investigare a magistraţilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, săptămâna trecută, ca Guvernul să vină cu o iniţiativă legislativă pentru a corecta „aomalia”. Aceasta este Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ). De asemenea, şi alte neregularităţi din domeniu, urmând ca dezbaterea să aibă loc în Parlament. Totodată, Iohannis a declarat că Executivul PSD-ALDE a primit un nou cartonaş roşu din partea forurilor europene, legat de justiţie, prin rapoartele GRECO. Acesta spune că în ciuda recomandărilor, Guvernul continuă să emită ordonanţe în domenii importante.

Autor:Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS