12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNEREGULI pe Litoral: Mizerie şi produse expirate, găsite de inspectorii sanitari-veterinari

NEREGULI pe Litoral: Mizerie şi produse expirate, găsite de inspectorii sanitari-veterinari

Mizerie şi produse expirate, găsite de inspectorii sanitari-veterinari la Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. Sute de localuri şi magazine sunt amendate.

Mizerie şi produse expirate

ANSVS a verificat în iulie 242 de unităţi amplasate în principalele staţiuni turistice, amenzile ridicându-se la 360.000 de lei. Printre cauze se numără condiţiile de igienă necorespunzătoare sau comercializarea produselor expirate. Controalele au vizat în special restaurante (88 la număr), magazine alimentare (48), baruri (36) şi unităţi de tip fast food (27). Pe lângă acestea, medicii veterinari oficiali au mai verificat pizzerii, cantine, braserii, unităţi de tip bufet, o unitate tip bistro, un supermarket şi 14 laboratoare de cofetărie/patiserie, potrivit Mediafax.ro.

Alimentarea în spaţii neaprobate

În urma acestor controale, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor a constatat deficienţe cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor. Alimentarea în spaţii neaprobate sanitar veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Condiţile fiind necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie. Depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea produselor de origine animală cu termen de valabilitate expirată.

358.900 de lei

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 36 de unităţi, respectiv 18 restaurante. Patru unităţi tip fast–food, 3 unităţi tip bufet, 2 magazine alimentare, 4 baruri,un supermarke. O rulotă, un laborator cofetărie şi o autoutilitară, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 358.900 de lei.

Autor:Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS