Acasă Actualitate Apel umanitar: Se caută URGENT donatori de sânge, grupa A2, RH Negativ,...

Apel umanitar: Se caută URGENT donatori de sânge, grupa A2, RH Negativ, pentru un bărbat accidentat

-

Apel umanitar! Familia unui bărbat a făcut apel la Gazeta de Sud pentru a mediatiza un apel umanitar. Se caută URGENT donatori de sânge, grupa A2, RH negativ, pentru o persoană care a suferit un accident cumplit. „Am rugămintea dacă ăuteţi posta pe site. Avem nevoie urgentă de sânge grupa A2, RH negativ, la Spitalul de Urgenţă nr. 1 din Craiova, pe numele Săceanu Daniel. A fost un accident de muncă la Termo Işalniţa”, ne-a scris R. L., pe adresa de messenger a redacţiei.

Un vagon i-ar fi strivit picioarele

Bărbatul are ambele picioare afectate. Un picior i-a fost amputat, dar cel de-al doilea nu poate fi amputat din lipsă de sânge, informează familia. „Au oprit operaţia pentru că e prea mare hemoragia. Nu pot să îl opereze. Este în comă indusă”, ne-a scris disperat un membru al familiei victimei. El a spus că s-au găsit două pungi de sânge, la Târgu Jiu, dar cantitatea respectivă nu este suficientă pentru ca bărbatul să fie operat.

Bărbatul are 49 de ani şi este din comuna Butoieşti, Mehedinţi. Potrivit datelor de la ITM Dolj, evenimentul s-ar fi produs joi seara, în jurul orei 20:00, la Secţia de combustibil de la calea ferată uzinală a CEE Işalniţa (Termo Işalniţa). Un inspector ITM s-a deplasat aseară la faţa locului, împreună cu organele de cercetare. „În timp ce împingea către rampa de descărcare un şir de 10 vagoane, victima care supraveghea operaţiunea, din motive necunoscute, a căzut între vagoane. Nu era nimeni în jur care să ne explice ce s-a întâmplat. Evenimentul este în cercetare”, a declarat pentru GdS, Emil Murgu, seful Serviciului Compartiment Control Sănătate şi Securitate în Muncă din cadrul ITM Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cetăţean captiv între două primării. Partea a doua

Un doljean încearcă să afle, cu certitudine, de ani buni, de care primărie aparţine terenul său, situat la marginea Craiovei. Pe hărţile de la OCPI figurează pe Cârcea, dar impozitul îl plăteşte la Craiova. Situaţia a apărut din cauză că nici până acum autorităţile nu au clarificat limitele administrative ale Craiovei cu localităţile limitrofe.

Horoscop

Berbec Puteţi susţine discuţii elevate spre admiraţia celorlalţi. La un moment dat, vă veţi mira şi voi, cât sunteţi de capabil pentru...