7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnchetă legată de modul de intervenție în dosarul „cocaină în Marea Neagră“

Anchetă legată de modul de intervenție în dosarul „cocaină în Marea Neagră“

Cazul „cocaină în Marea Neagră” nu se oprește aici. Conducerea Poliției Române a anunțat, astăzi, că a dispus Direcţiei de Control Intern să facă verificări pentru a stabili modul în care au intervenit poliţiştii în cazul capturii de droguri din acest an, de pe litoralul românesc. În acest caz, doi cetăţeni sârbi au fost arestaţi preventiv.

În anii 2009 și 2016, Poliția Română, în colaborare cu D.I.I.C.O.T., a făcut capturi importante de droguri transportate pe această rută. Este vorba de o tonă de cocaină în 2009 și 2,6 tone de cocaină în 2016.
„Cu privire la captura din acest an, de pe litoralul românesc, s-au făcut cercetări de către D.I.I.C.O.T. și Poliția Română. Acestea s-au soldat cu dispunerea de către instanță a măsurii arestului preventiv, pe numele a doi cetățeni sârbi. În ceea ce privește modul de acțiune anterior sesizării unității de parchet, conducerea Poliției Române a dispus efectuarea de verificări, prin Direcția de Control Intern. În urma cercetărilor, se va stabili modul de intervenție a polițiștilor”, arată Poliția Română într-un comunicat publicat astăzi, informează HotNews.ro .

Doi cetățeni sârbi au fost arestați

Rechizitoriul întocmit DIICOT arată că doi cetățeni sârbi au fost arestați preventiv pentru trafic de droguri de mare risc. De asemenea, cei doi sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracțional organizat. Potrivit documentului, activitatea celor doi a fost surprinsă de un martor, paznic de serviciu în cadrul unei firme din Sarichioi. Acesta i-a auzit pe cei doi certându-se, în seara zilei de 21 martie.

La momentul descoperirii drogurilor, Felix Bănilă, şeful DIICOT, a anunţat că întreaga captură de aproape o tonă de cocaină urma să fie triplată. Coicaina avea puritate de 90%, ceea ce permitea combinarea cu diferite substanţe. Valoarea totală, pe piaţa drogurilor, putea ajunge la peste 300 milioane euro.

Citește continuarea pe HotNews.ro

Autor: Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS