13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTelekom România bagă internet wireless în şcoli

Telekom România bagă internet wireless în şcoli

Telekom România a câștigat controversata licitație de peste 165 milioane de lei pentru platforma națională de internet wireless în școli.

Un consorțiu condus de Telekom România Mobile Communications a fost desemnat câștigătorul controversatei licitații de peste 165 milioane de lei pentru platforma națională de internet wireless în școli, potrivit unui anunț publicat miercuri în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Firmele trebuie să informatizeze, în următorii 2 ani, minim 2000 de școli și să doteze cu echipamente wireless 4.500 de unități gimnaziale.

Firmele câştigătoare

Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică (ARNIEC) a publicat, astăzi, firmele care au câștigat controversata licitație:

  • Telekom Romania Mobile Communications au avut ca subcontractanţi Nova Tech Integrated Solutions (38%), Intech Solutions (7,5%) și Croatian Telekom – terț susținător).
  • Acționarul majoritar al Nova Tech Integrated Solutions este Andrei Cruceru, care a fost manager pentru vânzări către sectorul public la Asesoft International, compania fondată de fostul deputat PSD Sebastian Ghițăpotrivit Profit.ro.  Nova Tech Integrated Solutions a fost înființată în iulie 2015 de către Răzvan-Iulian Băicoianu – 5% și Liviu Mircea Uruc – 95%, un apropiat al lui Sebastian Ghiță. ARNIEC a mai primit alte două oferte în cadrul licitaţiei din partea:
  • 1. Orange România (având ca subcontractanți pe Datanet Systems, Cronus eBusiness și Felix Telecom)
  • 2. Huawei Technologies (ca unic ofertant)


Autor: Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS