11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBAC 2019: Peste 50.000 de elevi au semnat o petiție pentru 20 de puncte din oficiu la matematică

BAC 2019: Peste 50.000 de elevi au semnat o petiție pentru 20 de puncte din oficiu la matematică

O petiție lansată miercuri seara, pe 3 iulie în jurul orei 20, a strâns peste 50.000 de semnături în 12 ore. Semnăturile vin din partea elevilor și părinților nemulțumiți de gradul de dificultate mare pe care l-a avut subiectul III, exercițiul 2 (b și c) de la Bacalaureat, proba scrisă la Matematică, profilul Tehnologic.

Petiția inițiată de o elevă solicită acordarea a „20 de puncte din oficiu la Bac M2” fiindcă, susține inițiatoarea, „Subiectul 3 exercițiul 2 (b și c) a fost pentru elevi de M1”, adică pentru cei de la profilul real mate-info. Dublarea punctajului „din oficiu” ar însemna anularea punctajelor de la exercițiul reclamat de elevi (subiectul III, punctul 2, b-c).

Iată care au fost subiectele:

Într-o analiză făcută miercuri pentru Edupedu.ro, profesorul Bogdan Enescu a comparat subiectele respective de la cele două filiere. Concluzia sa a fost că subiectul dat la profilul tehnologic a fost mai greu decât cel pentru mate-info, la examenul la Matematică.

Petiția „20 de puncte din oficiu la Bac M2” a fost publicată și pe pagina de Facebook a Ministerului Educației de către mai multe persoane. Un părinte i-a scris chiar un mesaj ministrului Educației, în care îi explică situația creată la proba de matematică de la Bac și dificultatea subiectelor de la matematică, în general, pentru profilul tehnologic.

Citeşte mesajul pe edupedu.

Sursaedupedu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS