6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTeodorovici: O remaniere ar fi indicată cât mai repede

Teodorovici: O remaniere ar fi indicată cât mai repede

Eugen Teodorovici a afirmat că poate unele ministere sunt supradimensionate. El a oferit exemplul Ministerului Economiei, condus de Niculae Bădălău, cu mii de companii în subordine, care nu își justifică prezenta în economie, unele cu un singur angajat și care „atârnă de ani de zile”, potrivit Hotnews.

„Dacă o companie privată are un surplus sau o cheltuială care nu se justifică, şi poate să facă o eficientizare în acea firmă nu face cheltuiala. Poate ministerul are o structură supradimensionată, poate numărul de ministere este foarte mare. Nu e normal să le spunem că trebuie să fie aliniate la situația actuală? Dacă la Ministerul Economiei avem mii de companii în subordine care nu își justifică prezența în economie, atunci de ce să le ținem? Acele companii despre care vorbesc sunt care au un singur angajat și atârnă de ani de zile în mod nejustificat”, a declarat Eugen Teodorovici, marți seară, la Antena 3, întrebat despre posibile restructurări bugetare.

Acesta a explicat că va avea în vedere eficientizarea administraţiei publice, a personalului din ministere, nu va face restructurări în alte domenii bugetare ca educaţia sau sistemul medical.

Totodată, ministrul Finanţelor a dat asigurări că pensiile şi salariile vor fi plătite indiferent de indicii macroeconomici.

„Nu au cum să spui că un Guvern nu poate să asigure plata unor pensii sau salarii. Ele se vor întâmpla, se vor asigura. Nicio factură legată de investiţii nu va rămâne fără plata aferentă, indiferent de modificarea indicatorilor macroeconomici”, a conchis Teodorovici.

Citeşte continuarea pe hotnews.

Sursahotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS