11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Ford România şi ministrul Transporturilor, rendez-vous pe şantierul drumului expres Craiova - Piteşti

Preşedintele Ford România şi ministrul Transporturilor, rendez-vous pe şantierul drumului expres Craiova – Piteşti

Preşedintele Ford România, Ian Pearson, şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, însoţiţi de reprezentanţi ai constructorilor şi ai CNAIR, şi-au dat astăzi întâlnire pe şantierele drumului expres Craiova – Piteşti. Întâlnirea a avut loc după ce Pearson a criticat duminică, pe pagina sa de Facebook, stadiul lucrărilor. Astăzi, preşedintele Ford România şi-a schimbat puţin atitudinea şi a discutat în termeni diplomatici.

„Am avut o discuţie deschisă şi pozitivă. Am căzut de acord asupra unor lucruri importante care trebuie realizate şi am stabilit ca în fiecare lună atunci când ministrul vine aici să fiu şi eu prezent pentru a vedea pe viu şantierul şi evoluţia lucrărilor. Deci a fost o întâlnire fructuoasă, sunt foarte mulţumit de rezultatul ei şi abia aştept să văd cum vor progresa lucrările pe şantier. Dar voi fi cu adevărat fericit atunci când vom putea circula pe drum. Acesta este cel mai important lucru. După discuţiile de astăzi am înţeles mai bine cum vor evolua lucrările în lunile viitoare şi abia aştept să văd că acest progres se va şi concretiza. Eu sunt preşedintele Ford Romania, dar locuiesc în Craiova. iar acest drum este important nu numai pentru oamenii din Craiova, ci şi pentru cei din Balş, Slatina şi pentru toţi cei care îl folosesc. Deci este un proiect important şi este important să fie finalizat la timp“, a declarat Pearson.

Îndemnul lui Cuc: Vorbiţi cu presa!


Ministrul Cuc a lăudat stadiul lucrărilor, dar le-a transmis constructorilor să se mobilizeze.

„Am fost pe tronsonul 1 unde s-a şi dat startul pentru drumul de mare viteză. Trebuie să înţelegem un lucru. Şi eu, ca toţi românii, îmi doresc ca să avem finalizate aceste obiective. Tocmai de asta s-au şi comprimat termenele. În acest sens, domnule constructor, mobilizaţi-vă şi încercaţi să lucraţi mult mai intens! Am înţeles că fiecare aveţi o strategie a voastră, aşa cum v-aţi făcut-o de la început. Noi nu ne băgăm pe strategie, numai că eu vreau să văd că ce v-aţi asumat, că veţi da în folosinţă la sfârşitul acestui an, se va întâmpla! Voi veni pe şantier să mă asigur că se lucrează“, a spus Cuc.

„Nu e nici o problemă vizavi de fonduri. Din punct de vedere administrativ aţi primit la timp autorizaţia de construcţie pentru terenurile care erau în domeniul public. Aţi primit şi cealaltă autorizaţie pentru tot amplasamentul. Intraţi la lucru, pentru că nu veţi mai avea nici o problemă! E nevoie de mobilizare maximă, pentru că vedeţi ce se întâmplă. Este o presiune foarte mare vizavi de drumul expres şi înţeleg presiunea asta pentru că şi eu îmi doresc, nu numai pentru acest loc ci pentru toţi românii să poată circula pe autostrăzi aşa cum merită. Acum mingea este în terenul dumneavoastră şi trebuie să confirmaţi prin modul în care vă mobilizaţi pe acest tronson. Traseul îl ştim, nu mai are rost să îl parcurgem. Este acelaşi, nu s-a modificat absolut deloc. Decât să vedem că începeţi să lucraţi! Aici ar trebui să ştiţi şi cei de la regională şi dumneavoastră să începeţi să comunicaţi cu presa când vă mai întreabă, că altfel lăsăm loc de interpretare la cei care sunt pe reţelele online, pe Facebook, să facă tot felul de speculaţii. Vorbiţi de strategia pe care o aveţi. Începem cu drumurile tehnologice şi după aceea intrăm pe corpul autostrăzii. Să ştie omul exact la ce lucraţi, că se lucrează”, a spus Cuc.


Interesant este că ministrul a pus presiune pe constructor în condiţiile în care luni seară, CNAIR, compania din subordinea sa, cerea, într-un comunicat de presă, să nu se mai pună presiune pe constructor, aluzie la postarea pe Facebook a preşedintelui Ford Romania.

Ochiul care râde

Răzvan Cuc a găsit şi cuvinte de laudă pentru firma de construcţii de pe tronsonul unu, acolo unde fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea organizase un simulacru de inaugurare a lucrărilor la sfârşitul lunii mai.


„Încă o dată, noi ar trebui să urmărim alte aspecte. Faptul că s-au comprimat termenele. Că dacă am fi lăsat şi nu ar fi adus oamenii ăştia proiectările cu 5 luni, 6 luni înainte, să ştiţi că se începea construcţia la acest obiectiv în ianuarie 2020. De aia putem să avansăm termenele, că la sfârşitul anului 2020 vor fi finalizate loturile. Căci altfel, conform termenelor contractuale, termenul era cu un an după. Aşa că eu cred că, e de lăudat faptul că aceste firme, atât firma românească, cât şi firma care lucrează pe tronsonul 1 au finalizat într-un timp mult mai rapid. Şi aşa vreau să înţeleagă toate firmele că vreau să lucreze de acum înainte. Se pot finaliza lucrurile înainte de termen şi vom avea obiectivele finalizate, aşa cum şi-au asumat constructorii”, a precizat ministrul.


„În primă fază a fost emisă o autorizaţie doar pentru terenurile din domeniul public, pentru că aţi văzut că au lucrat doar pe anumite porţiuni. Acum s-au eliberat autorizaţiile pentru toate tronsoanele pe toate terenurile, astfel încât pot intra să lucreze nestingheriţi. Inclusiv audit de siguranţă în trafic s-a luat. S-a luat şi acord de mediu“, a mai spus Cuc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS