10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTot ce trebuie să ştie elevii despre examenele la bacalaureat

Tot ce trebuie să ştie elevii despre examenele la bacalaureat

Probele scrise la Bacalaureat din 2019, la fel ca şi cel din anii trecuţi, se vor desfăşura la nivel naţional în aceeaşi perioadă, în lunile iunie-iulie, potrivit calendarului publicat pe site-ul edu.ro.
Examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, a început încă din 3 iunie cu proba orală la Limba Română, urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limbă maternă.

În zilele de 7, 10 şi 11 iunie au fost evaluate competenţele digitale ale elevilor, iar pe 12-13 iunie s-au evaluat competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, notează MEDIAFAX.
La probele orale de la BAC şi la competenţele digitale şi lingvistice elevii au primit calificativele experimentat, avansat sau mediu, în funcţie de cât de bine s-au descurcat.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Elevii nu au voie în sala de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, telefoane mobile sau alte dispozitive. Simpla introducere a acestora în sala de examen este interzisă, iar elevii asupra cărora se vor găsi astfel de materiale vor fi daţi afară şi suspendaţi de la examenul de bacaluareat. În sala de examen mai sunt interzise ghiozdanele, sacoşele, poşetele, genţile.

În perioada 1 – 4 iulie vor avea loc probele scrise la Limba Română (1 iulie 2019), Limba Maternă (2 iulie 2019), proba obligatorie a profilului (3 iulie 2019) și proba la alegere a profilului (4 iulie 2019). Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie 2019. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS