6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSfaturi pentru mai multă energie: evită oamenii toxici

Sfaturi pentru mai multă energie: evită oamenii toxici

Ai ajuns vreodată să zici că ești la capătul puterilor și pur și simplu vrei să te odihnești? Unele obiceiuri te pot epuiza fără să îți dai seama.

Lipsa orelor de somn, grijile, organizarea deficitară, și nu numai, se numără printre acele obiceiuri care te lasă fără vlagă. În plus, oboseala îți reduce nivelul de creativitate și de a memora, sabotându-te exact când ai mai multe sarcini de dus la bun sfârșit. În zilele problematice, ține cont de aceste sfaturi pentru mai multă energie și vei vedea cum ți se schimbă starea de spirit.

Ține-te de promisiuni

În loc să faci o mulțime de promisiuni pe care nu le poți respecta, mai bine fii selectiv! De asemenea, fii sigur că te poți ține de cuvânt când promiți ceva, notează clicksanatate.ro. Altfel, stresul că o să dezamăgești pentru că nu ai făcut ce ai spus îţi va consuma energia bună.

Stai departe de oamenii toxici

În caz că nu ți-ai dat seama până acum, analizează persoanele cu care intri în contact zi de zi și vei observa că unele îți schimbă starea. Persoanele care îți fură energia și te încarcă de sentimente negative se numesc vampiri energetici și trebuie să-i îndepărtezi cât de repede poți. Înlocuiește-i cu oameni pozitivi, de la care ai ce învăța și care îți pot face viața mai frumoasă.

Învață să te ierți și să ierți

Să ierți nu este o acțiune care îl are în prim-plan pe acel cineva. De fiecare dată când ierți pe cineva, te eliberezi pe tine de o povară care-ți apasă pe umeri și te încarcă negativ. Chiar dacă persoana respectivă nu merită s-o ierți, gândește-te că o faci pentru tine.

Fă și lucruri de care îți e drag

În fiecare zi ai planificate o mulțime de lucruri care îți ocupă tot timpul, însă printre acestea sunt foarte puține cele care îți fac plăcere. Rezervă-ți timp și pentru activități care te pasionează, care te încarcă de energie bună.

Organizează-te mai bine

Simți câteodată că trebuie să faci prea multe într-o singură zi? Dacă îți planifici timpul mai bine, totul va părea mai simplu de făcut. O să observi că, după un timp, nu doar că reușești să duci la îndeplinire tot ceea ce ți-ai propus, dar vei mai putea face și altceva, suplimentar programului obișnuit.

Scapă de lucrurile vechi

S-au strâns multe obiecte de care nu ai momentan nevoie? Fă o selecție și păstrează doar lucrurile pe care sigur le mai poți folosi. Scapă de vechituri, pentru că acestea mai mult fac dezordine și te obosesc. Înlocuiește-le cu lucruri noi, practice.

Înfruntă-ți fricile

Cu toții ne întâlnim cu situații care ne fac să ne simțim nu tocmai confortabil. Dacă le evităm, nu scăpăm de probleme. Cel mai bine este să le înfruntăm, să ieșim din zona noastră de confort. Doar așa poți să scapi de frici și vei căpăta curaj să faci tot ceea ce îți doreșți.

Menține-ți sănătatea

Știai că, de fapt, când faci sport îți mărești doza de energie din corp și ți se îmbunătățește memoria? Studiile arată că persoanele care adoptă un stil de viață sănătos, adică mănâncă echilibrat și fac mișcare, sunt mai fericite și trăiesc mai mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS