10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirculaţia feroviară este întreruptă pe două linii ferate

Circulaţia feroviară este întreruptă pe două linii ferate

Circulaţia feroviară este întreruptă pe două linii ferate în urma furtunii de azi noapte, potrivit CFR Călători.
Circulaţia feroviară pe magistrala 900 este întreruptă de noaptea trecută la kilometrul feroviar 338+500 de metri, între staţiile CF Prunişor şi Gârniţa (judeţul Mehedinţi). Din cauza vremii nefavorabile, terasamentul căii ferate a fost distrus de viituri. Deplasarea mai multor trenuri de călători este afectată. Unele dintre acestea au fost deviate pe rute ocolitoare, iar în cazul altora, CFR asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto.

Această măsură a fost luată pentru asigurarea continuității circulației trenurilor, după ce linia de cale ferată a fost acoperită de ape în zona macazelor la intrare în stațiile Balota şi Prunisor, dar și pe intervalul de stații Prunisor – Igiroasa.
Echipele feroviare de intervenție sunt la fața locului și acționează pe intervalul Igiroasa – Prunișor unde terasamentul a fost spalat de viitură.

De asemenea, pe secţia de cale ferată 915, în zona staţiei CF Brebu (judeţul Caraş-Severin), un pom s-a prăbuşit – din cauza furtunii – peste firul de tensiune. Din acest motiv, trenul Regio 9159 (care se deplasează pe relaţia Caransebeş – Reşiţa) staţionează în linie curentă. O drezină pantograf lucrează pentru remedierea acestei probleme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS