Acasă Actualitate Bogdan Licu: Dosar penal în cazul preluării în forță a Sorinei

Bogdan Licu: Dosar penal în cazul preluării în forță a Sorinei

-

Procurorul general interimar a anunțat, luni dimineață, deschiderea unui dosar penal în cazul preluării în forță a fetiței din Baia de Aramă

“Vreau să încep prin a vă asigura că, în calitate de procuror, și, cu atât mai mult, de procuror general, nu tolerez abuzuri și nu voi acoperi greșeli”, le-a declarat jurnaliștilor Bogdan Licu.

Potrivit acestuia, încă de vineri după-amiază, în cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, a fost constituit un dosar penal, ce are ca obiect “cercetarea împrejurărilor” prezentate de mass-media în cazul Sorinei, copilul de 8 ani luat cu forța de la domiciliul asistentei maternale de un procuror, trimis la fața locului să pună în aplicare un ordin judecătoresc definitiv.

“Până acum, nu am vrut să facem cunoscut acest lucru din rațiuni ce țin de managementul dosarului”, a adăugat Bogdan Licu, potrivit Agerpres.

Procurorul general interimar crede că până la finalizarea cercetărilor, fetiţa nu ar trebui să fie scoasă din ţară.

Cazul este urmărit de minsitrul justiţie şi de premier

Un punct de vedere împărtășit și de ministrul Justiției. Ana Birchall a insistat că este un punct de vedere personal și că așteaptă rezultatele anchetei în curs.
Ministrul și-ar dori ca “asemenea gesturi și asemenea situații” să nu se mai repete în România.
La finalul unui proces care a durat 6 ani, Curtea de Apel Craiova a hotărât darea în adopție a fetiței.
Mai multe instituții fac anchete în acest caz, care a stârnit un val de indignare.
Duminică, mai mult de 100 de localnici din Baia de Aramă au protestat în fața Curţii de Apel Craiova, denunțând decizia prin care judecătorii au încuviinţat adopţia Sorinei către o familie de români, care au și cetățenie americană.
Copilul a crescut în casa asistentei maternal de la vârsta de un an. Femeii i s-a desfăcut contractul de muncă, iar autorităţile au considerat că minora stă ilegal la domiciliul acesteia.
Mama adoptivă admite că situația a fost una nefericită, care putea fi evitată, dar adaugă că micuța a fost supusă, în ultima perioadă, unui abuz emoțional, inoculându-i-se ideea că noua familie îi va face mult rău.
Premierul Viorica Dăncilă a transmis că urmărește, alături de ministrul Muncii, acomodarea fetiței la familia adoptivă și că are parte de o bună îngrijire.
La rândul lor, sindicaliștii din Poliţie cer stabilirea de proceduri clare pentru asemenea situații.

ȘTIRI VIDEO GdS

Craiova. Primul club de programare pentru elevii cu deficienţe de auz

Ford Motor Company Fund - latura filantropică a companiei Ford - împreună cu Fundaţia „Light into Europe“ au înfiinţat, la Liceul Tehnologic „Beethoven“ din Craiova primul club de coding (programare - n.r.) pentru elevii cu deficienţe de auz. 50 de elevi cu nevoi speciale vor învăţa programare, prin metoda Scratch, populară în Marea Britanie.

Busturile coclite din centrul Craiovei, scandal naţional

Reamplasarea busturilor personalităţilor, săptămâna trecută, de către primărie, în zona Teatrului „Marin Sorescu“ din Craiova, a iscat mare vâlvă. Scandalul a...

Calitatea aerului din Gorj, sub lupa autorităților

Consiliul Județean Gorj a întocmit Raportul privind stadiul realizării măsurilor cuprinse în Planul de menținere a calităţii aerului în județul Gorj, 2019...