17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei gardieni civili, răniți în încercarea de prindere a unor hoți români

Trei gardieni civili, răniți în încercarea de prindere a unor hoți români

Trei gardieni civili, răniți în încercarea de prindere a unor hoți români, pe autostrada A-67, în apropiere de Corrales de Buelna, în Spania, potrivit elcierredigital.com. Maşina gardienilor a fost lovită în plin de autoturismul românilor, în încercarea acestora de a scăpa de agenţi, după ce furaseră dintr-un magazin de telefoane din Torrelavega.
Românii, în vârstă de 26 și 22 de ani, cu inițialele S.H. și R.T.N., au fost reţinuţi. Aceștia au fost acuzați că sunt presupuși făptași ai unor fapte de furt, agresiune şi conducere imprudentă, potrivit Gărzii Civile.

Deținuții au furat anterior opt telefoane mobile de ultimă generaţie, evaluate la aproximativ 5.500 de euro, dintr-un magazin din Torrelavega. O parte dintre bunurile furate au fost recuperate.
Cei doi sunt considerați ca fiind autorii unui eveniment similar în Soria. Acolo au sustras telefoane, tablete și computere în valoare de 40.000 de euro. Ancheta continuă pentru a astabili dacă românii ar putea fi autorii altor evenimente similare din diferite părți ale Spaniei.

Filmul urmăririi

Evenimentul a avut loc ieri, la 12:20, după ce o patrulă a Gardei Civile care circula în zona poligonului Los Ocho de Torrelavega, a fost solicitată de angajații unui magazin. Aceştia au anunţat furtul telefoanelor mobile şi faptul că hoţii au fugit de la locul faptei cu o maşină pe A67 în direcția Palencia. Patrula a localizat vehiculul și, împreună cu alţi colegi au creat un dispozitiv pentru pentru a închide posibilele locuri de ieşire a maşinii suspecţilor.

Şoferul vehiculului circula cu mare viteză și într-o manieră nesăbuită, ieşind de pe autostradă la ieșirea din Viérnoles, cu intenția de a induce în eroare agenții și de a reveni din nou pe drum.

Văzându-se din ce în ce mai aproape, au părăsit din nou autostrada la a doua ieșire din Los Corrales de Buelna. Acolo a făcut o întoarcere la sensul giratoriu pentru a intra pe autostradă, de data aceasta în direcția opusă circulației. În acel moment au intrat în coliziune cu maşina gărzii civile.

După coliziune, ocupanții vehiculului au fugit în zona de vegetație de pe marginea drumului. Unul dintre ei a fost arestat. Căutarea celeilalte persoane a continuat pe tot parcursul zilei, fiind găsită în cele din urmă. Bărbatul a fost arestat după-amiaza, în vecinătatea Los Corrales de Buelna. El a fost găit ascuns într-o zonă împădurită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS