1.2 C
Craiova
marți, 31 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăActualitateCCR nu invalidează mandatul de parlamentar al lui Dragnea

CCR nu invalidează mandatul de parlamentar al lui Dragnea

CCR nu invalidează mandatul de parlamentar al lui Dragnea, aceasta este decizia luată astăzi de magistraţi.

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins, joi, sesizarea PNL privind invalidarea mandatului de parlamentar al lui Liviu Dragnea, fost președinte al Camerei, potrivit stirileprotv.ro.
Sursele citate au menționat că sesizarea a devenit inadmisibilă după ce Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție.
Liberalii invocau faptul că Liviu Dragnea a fost condamnat anterior pentru o infracțiune de natură electorală

Deputatul Gabriel Andronache a explicat motivele sesizării la CCR

„Contestaţia se referă la hotărârea (…) din 2016 a Camerei Deputaţilor prin care au fost validate mandatele tuturor deputaţilor. Noi nu sesizăm CCR cu privire la întreaga hotărâre a Camerei, ci doar cu privire la punctul 36 paragraful 4 din această hotărâre, respectiv validarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea.

Motivul este prevăzut de articolul 7 din Regulamentul Camerei Deputaţilor. O condiţie esenţială care trebuie realizată în sens negativ, adică nu trebuie îndeplinită, este cea referitoare la faptul de a fi sau nu condamnat pentru fraudă electorală cel care urmează să fie validat ca deputat.

Dacă ne uităm, vom vedea că domnul Dragnea a fost condamnat pentru o infracţiune de natură electorală. Dacă studiem Codul penal sau doctrina de specialitate, vom vedea că infracţiunile din cadrul procesului electoral de la referendum sunt asimilate fraudelor electorale. La momentul la care s-a produs validarea, vom constata că acea condamnare era definitivă”, a arătat Andronache.

Pe 27 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În prezent, acesta este încarcerat la Penitenciarul Rahova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS