21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMeleşcanu va discuta la Luxemburg despre situaţia din Moldova

Meleşcanu va discuta la Luxemburg despre situaţia din Moldova

Teodor Meleşcanu va participa, luni, la Consiliul Afaceri Externe de la Luxemburg, unde va fi abordată situaţia din Republica Moldova, evoluţiile din Sudan şi procesul de implementare a Strategiei Globale a UE, în format comun cu miniştrii apărării.

„Agenda reuniunii va avea ca punct principal o discuţie de evaluare a procesului de implementare a Strategiei Globale a Uniunii Europene, în format comun cu miniştrii apărării. Miniştrii afacerilor externe vor discuta despre eficientizarea Politicii Externe şi de Securitate Comune şi vor aborda teme de actualitate, precum situaţia din Republica Moldova şi evoluţiile din Sudan”, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Ministerul mai anunţă că „în cadrul unui dejun de lucru informal, miniştrii vor avea un schimb de opinii privind evoluţiile din Orientul Mijlociu, împreună cu ministrul iordanian al Afacerilor Externe şi expatriaţilor, Ayman Safadi”.

Consiliul Afaceri Externe va fi urmat de o conferinţă de presă, de la 16.30, ora României, potrivit site-ului Consiliului UE.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a anunţat sâmbătă, în cadrul unei şedinţe extraordinare, că a anulat mai multe decizii luate în perioada 7-9 iunie, printre care se numără şi cea privind dizolvarea Parlamentului, dar şi cea prin care nu recunoştea Guvernul Maia Sandu, potrivit publika.md.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS