Acasă Actualitate O grupare de proxeneţi români, destructurată în Franţa

O grupare de proxeneţi români, destructurată în Franţa

-


O grupare de proxeneţi români care obliga tinere românce să se prostitueze în oraşele Rennes şi Nantes a fost destructurată în Franţa. În urma anchetei polițiștilor francezi, 15 persoane au fost arestate, potrivit cotidianului Le Parisien, citat de Mediafax.

Destructurarea reţelei a fost posibilă în urma unei anchete a Poliţiei franceze, care a durat mai bine de şase luni. Ancheta a stabilit că tinerele fuseseră atrase în Franţa după ce fuseseră seduse de proxeneţi în România.

Ulterior, investigaţia s-a extins la nivel european, astfel că 15 persoane au fost reţinute în Franţa, Germania, Italia şi România. Anchetele financiare întreprinse de Europol estimează că proxeneţii au primit, pe parcursul câtorva luni, cel puţin un milion de euro din Franţa.

„Toţi banii câştigaţi de femei erau trimişi în România. Ele nu aveau decât minimul necesar pentru a trăi şi erau, pur şi simplu, reduse la sclavie. Ele se prostituau ore întregi, în timp ce ei (proxeneţii, n.r.) îşi construiau adevărate palate în România”, a declarat o sursă apropiată anchetei.

Le Parisien mai notează că anchetatorii români au confiscat mai multe autoturisme de lux care aparţineau membrilor reţelei. De semenea, bunurile achiziţionate de proxeneţi fac obiectul unei anchete în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Luaţi o hotărâre care vă determină să vă schimbaţi programul. O persoană apropiată v-ar putea solicita sprijinul într-o chestiune de sănătate....