Un număr de 207 cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în 19 judeţe şi în Bucureşti în ultima săptămână
Un număr de 207 cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în 19 judeţe şi în Bucureşti în ultima săptămână

Alte 207 cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în 19 judeţe și în Bucureşti, în ultima săptămână, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, citat de Mediafax.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri, 14 iunie 2019, a ajuns la 17.340, din care 64 de decese.

În ultima săptămână, au fost raportate încă 207 de cazuri nou confirmate în 19 judeţe şi în Bucureşti, cele mai multe înregistrându-se în Suceava (67), Neamţ (42), Sălaj (19), Harghita (16) şi Bacău (12).

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.