5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomâncă însărcinată, decapitată în Spania

Româncă însărcinată, decapitată în Spania

O româncă, însărcinată în 6 luni, a fost găsită decapitată în locuinţa ei din Xativa, un orăşel din sudul provinciei Valencia, potrivit El Pais. Românca mai avea o faţă de opt ani. Vecinii au aflat şocaţi vestea.

Isabel Elena Raducanu, de 36 de ani, a fost găsită fără haine şi decapitată de iubitul ei spaniol de 32 de ani. Fetiţa nenăscuta nu a mai putut fi salvată. Isabel Elena Răducanu locuia acolo cu chirie de un an, alături de iubitul ei, care lucrează în agricultură. Urma să nască o fetiţă. Primarul din oraş a decretat zi de doliu, iar locuitorii au protestat împotriva violenţei asupra femeilor. Deocamdată, poliţia spaniolă nu are niciun suspect. Poliţia Naţională din Spania continua investigaţia. La acest moment, anchetatorii nu exclud niciun scenariu.

Mărturii ale martorilor

Pe de altă parte, câţiva martori au declarat pentru publicaţia El Pais că au auzit ţipete în apartament cu câteva ore înainte de incident şi nu ar fi fost pentru prima dată când în casa celor doi ar fi avut loc scandaluri. Cu toate astea, poliţiştii nu au niciun suspect.

Publicaţia El Pais notează şi că anchetatorii nu au dovezi împotriva iubitului româncei. Colegii lui au confirmat că omul a fost la muncă toată ziua.

Comunitatea locală a reacţionat

Moartea Isabellei a provocat un val de îngrijorare în comunitatea locală. Pe reţele sociale, povestea româncei a fost distribuită de zeci de spanioli, dar şi de prieteni, care îi promit că vor avea grijă de fetiţa ei de 8 ani, care le-ar fi spus că îşi doreşte să devină poliţist ca să afle adevărul.

Localnicii nu s-au oprit aici. Sute de oameni s-au strâns în fata primăriei să ţină un moment de reculegere. Primarul a decretat zi de doliu.

În România, Ministerul Afacerilor Extrerne a transmis că are în atenţie cazul româncei din Spania, asta după ce la Consulatul României la Castellon o rudă de-a femeii a cerut asistenţă consulară şi ajutor pentru repatrierea ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS