-0.1 C
Craiova
joi, 9 decembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitatePartidele din opoziţie semnează acordul politic propus de Iohannis

Partidele din opoziţie semnează acordul politic propus de Iohannis


Partidele din opoziţie semnează acordul politic propus de Iohannis, astăzi, de la ora 16.00, la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte cu liderii partidelor de Opoziţie pentru semnarea Acordului Politic Naţional care vizează consolidarea parcursului european al României.

La evenimentul de joi de la Palatul Cotroceni vor participa preşedintele PNL, Ludovic Orban, liderul USR, Dan Barna, preşedintele PMP Eugen Tomac şi preşedintele Pro România Victor Ponta, potrivit anunţului făcut de Administraţia Prezidenţială.

După alegerile europarlamentare şi referendumul din 26 mai, şeful statului a propus un pact politic pentru consolidarea parcursului european al României.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că propune ca cei care vor semna pactul să se angajeze să transpună în legislaţie în cel mai scurt timp măsurile necesare asigurării respectării atât în ţară, cât şi în străinătate a exercitării depline şi efective a dreptului de vot de către cetăţenii români.

Şi liderul USR Dan Barna a declarat că partidul său va semna pactul propus de Iohannis, păstrându-şi „consecvenţa cu care a luptat în ultimii ani în Parlament pentru a împiedica subminarea independenţei justiţiei”.

Cu privire la amendamentele PSD propuse la pactul politic, preşedintele Klaus Iohannis a precizat că PSD face „tot felul figuri” deoarece are „o majoritate toxică” în Parlament, iar până când această majoritate „PSD-istă toxică nu este înlocuită în Parlament, lucrurile se vor schimba greu”.

„Românii deja au spus că doresc o bună guvernare, pesediştii deja au spus că nu vor oferi aşa ceva. Acum PSD caută să nu adere la acest pact, să nu pună în practică ce au hotărât românii. PSD a început să facă tot felul de figuri, să caute explicaţii şi, în realitate, PSD se eschivează, nu vrea să semneze acest pact. Această majoritate toxică a PSD în Parlament va trebui să dea socoteală la alegerile parlamentare”, a spus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Danemarca reintroduce unele restricții împotriva COVID-19

Danemarca va impune din nou restricții menite să limiteze...

ȘTIRI GdS