0.9 C
Craiova
miercuri, 1 februarie, 2023
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia


Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte a fost transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, până în data de 15iunie, valorile termice diurne vor fi în creștere semnificativă de la medii de 28de grade, la 32…33de grade, astfel că vor caracteriza o vreme deosebit de caldă. În intervalul 16 – 18 iunie vor scădea ușor spre medii de 30 de grade și se vor menține în jurul acestei valori. Temperaturile minime vor avea ușoare variații, iar media acestora,pe tot parcursul intervalului, va oscila între 16 și 18 grade. Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului.

La munte, în prima săptămână vremea se va încălzi, astfel că în weekend media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul valorii de 22 degrade, iar a minimelor va fi de 11…13grade. În cea de a doua săptămână valorile termice vor scădea foarte ușor, cu medii de 1…2 gradefață de intervalul anterior atât la maxime cât și la minime. Temporar vor fi averse în fiecare zi, posibil mai însemnate cantitativ în a doua parte a intervalului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS