11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA apărut broşura pentru admiterea la liceu în Dolj

A apărut broşura pentru admiterea la liceu în Dolj

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a publicat broşura pentru admiterea în clasa a IX-a la liceele din Craiova şi judeţ. Broşura conţine specializările existente la toate unităţile de învăţământ liceal, numărul de locuri dar şi ultima medie de admitere din 2017 şi 2018. Sunt şi unităţi şcolare, inclusiv în Craiova, la care ultima medie de admitere este 3 sau 4. Cea mai mare medie de admitere este înregistrată la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. La specializarea matematică-informatică bilingv engleză, ultima medie de admitere anul trecut a fost 9.72. Acest colegiu a fost printre unităţile şcolare liceale cu cele mai mari medii de admitere la nivel naţional.

Broşura conţine şi fişa de înscriere cu opţiunuile pentru admiterea la liceu. De asemenea, candidaţii pot obţine din broşură şi informaţii despre admiterea la învăţământul profesional dar şi la învăţământul liceal seral.
Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţi se va face în perioada 3-7 iulie.

Broşura pentru admitere se poate consulta şi aici https://www.isjdolj.ro/sites/default/files/Brosura-2019-2020.pdf

Media de admiterea la liceu de anul acesta va fi formată din rezultatele elevilor obţinute în perioada gimnaziului şi media de la Evaluarea Naţională. Elevii vor susţine pe 18 iunie proba scrisă la Limba şi literatura română şi pe 20 iunie proba scrisă la Matematica.

Admiterea la liceu se va face prin repartizare computerizată. Rezultatele admiterii în clasa a IX-a la liceu vor fi publicate pe 12 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS