11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDonald Trump, vizită în Marea Britanie

Donald Trump, vizită în Marea Britanie


Donald Trump, vizită în Marea Britanie, împreună cu prima doamnă şi fiica sa, Ivanka.

Preşedintele american, însoţit de Melania şi Ivanka, au fost invitaţi aseară la Palatul Buckingham pentru un festin organizat în cinstea lor, găzduit de Regina Elisabeta a II-a. Dincolo de petrecere, însă, mii de britanici au promis să iasă în stradă în aceste zile în semn de protest faţă de vizita şefului de stat american, potrivit CNN.

Îmbrăcaţi la patru ace, Donald Trump şi Regina Elisabata a II-a, urmaţi de prima doamnă, Melania şi de Prinţul Charles au păşit de covorul roşu de la Palatul Buckingham în acordurile imnului britanic intonat de orchestra regală. De la eveniment nu au lipsit nici Ducii de Cambridge, William şi Kate, premierul Theresa May şi fiica preşedintelui american Ivanka Trump.

„În numele tuturor americanilor, închin un pahar în cinstea prieteniei eterne dintre popoarele noastre, pentru vitalitatea naţiunilor noastre şi pentru domnia mult îndrăgită şi cu adevărat remarcabilă a Majestăţii sale, regina. Vă mulţumesc!”, a spus Donald Trump.

Melania Trump a impresionat pe covorul roşu într-o rochie de seară albă Dior, a treia ţinută cu care s-a afişat în primă zi a şederii în Marea Britanie.

Ţinute de gală

Cea care a atras însă atenţia tuturor a fost Ducesa de Cambridge. Kate Middleton a purtat o tiară, cercei strălucitori, o rochie albă creată de designerul Alexandra McQueen, dar şi medalia Ordinului Imperiul Britanic cu care a fost decorată în luna aprilie de Regină.

Marea absentă de la eveniment a fost însă chiar americanca din familia regală. Meghan Markle a criticat dur, de altfel, politicile Casei Albe de-a lungul timpului.

Contestatari şi controverse

Iar în timp ce în Palat se desfăşura dineul regal, pe mai multe clădiri din Londra au fost proiectate mesaje împotriva preşedintelui american. Contestatarii săi, care sunt aşteptaţi să iasă în stradă în număr mare şi astăzi, au folosit inclusiv date în care compară cota de popularitate a actualului preşedinte american, 21%, cu cea a lui Barack Obama, de 72 de procente

În plus, Donald Trump este în conflict deschis cu primarul Londrei pe care l-a numit incompetent. Iar înainte de a pleca din SUA, Trump i-a sfătuit pe britanici sa iasă mai repede din UE şi asta fara să îşi plătească datoriile către blocul comunitar.

Un alt gest controversat al preşedintelui american a fost surprins la prima întâlnire a zilei pe care o avusese cu Elisbeta a doua în jurul prânzului. În imagini pare că Trump a folosit o metodă de salut deloc protocolară în faţa Reginei.

Donald Trump, vizită în Marea Britanie, având ca motiv principal cea de-a 75-a aniversare a debarcării din Normandia. Jurnaliştii britanici se aşteaptă şi la discuţii privind negocierea unui posibil acord economic post-Brexit între cele două părţi.

SursaCNN

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS