26.6 C
Craiova
marți, 22 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Viituri puternice în Alba: Sute de locuințe inundate, mașini luate de apă

Viituri puternice în Alba: Sute de locuințe inundate, mașini luate de apă

https://www.hotnews.ro

Viituri puternice în Alba. Peste 270 de locuințe au fost inundate, 46 de mașini au fost luate de viitură, iar rețele de apă, electricitate și gaz au fost distruse în urma ploilor. Pompierii au lucrat toată noaptea, iar oamenii au primit saci de dormit, apă și alimente.

Viituri puternice în Alba: sute de locuințe au fost inundate, zeci de mașini au fost luate de apă, iar rețele publice au fost distruse.

Cele mai grave situații sunt în comunele Pianu, Săsciori și Săliștea, potrivit jurnaliştilor de la HotNews.ro.

În Pianu, 18 persoane au fost salvate de către pompierii ISU Alba. S-a evacuat apa din două locuințe inundate, iar 140 de locuințe au fost afectate, patru kilometri de străzi au fost colmatate și parțial distruse. 10 autoturisme și două remorci au fost luate de viitură, un drum județean a fost afectat, la fel și rețeaua de apă potabilă, rețeaua de electricitate, rețeaua de gaz metan. Au fost inundate 190 de curți, 30 de fântâni și 200 de hectare de terenuri agricole.

În comuna Săliștea, apa a fost evacuată din 15 gospodării inundate, alte 100 fiind afectate. Șase mașini au fost luate de ape, iar rețelele de apă, electricitate și gaz metan au fost afectate. De asemenea, în comuna Săsciori, localitatea Răchita, șase persoane au fost salvate de către personal ISU.

30 de autoturisme au fost luate de viitură, 10 stâlpi de electricitate au fost distruși, iar un drum județean este afectat pe șapte tronsoane. Un pod, rețeaua de apă potabilă, rețeaua de electricitate și cea de gaz metan sunt afectate. Totodată, în localitatea Sebeșel, s-a evacuat apa din șapte gospodării inundate. Aici au fost afectate rețelele de apă potabilă, electricitate și de gaz metan.

Cetățenii au primit mesaj prin RO-ALERT

Potrivit ISU Alba, citat de Mediafax, în zona Răchita există un stoc asigurat de Crucea Roșie. Persoanele sinistrate au primit 50 de saltele, 100 de saci de dormit, 100 de pături, apă, lapte și îmbrăcăminte. Județul Alba s-a aflat sub cod portocaliu de ploi și cod portocaliu de inundații în cursul zilei de sâmbătă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Când s-ar putea produce Remdesivir în România

Remdesivir, singurul medicament dovedit eficient, prin studii...

ȘTIRI GdS

Gucci a lansat blugii deteriorați de petele de iarbă

După moda blugilor rupți, o nouă tendință pare să-și facă loc în această nișă: jeanșii cu pete de iarbă și de pământ,...

Iran: Cel mai mare număr zilnic de cazuri COVID-19,...

Ministerul Sănătăţii din Iran a anunţat marţi 3.712 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 ore, cel mai mare număr zilnic înregistrat...

SUA a depășit pragul de 200.000 de decese atribuite...

Statele Unite au înregistrat astăzi 200.000 de decese atribuite Covid-19, cu șase săptămâni înainte de alegerile prezidențiale, potrivit Universității Johns Hopkins.

Președintele Consiliului European a intrat în carantina

Summitul UE de joi şi vineri a fost amânat pentru 1 şi 2 octombrie din cauza faptului că preşedintele Consiliului European, Charles...

Ceremonia de înmânare a premiilor Nobel de la Stockholm...

Ceremonia fizică de înmânare a premiilor Nobel din 10 decembrie de la Stockholm este anulată din cauza pandemiei Covid-19. Este pentru prima...

Coronavirusul închide porțile Colegiului ”Frații Buzești” pentru elevii și...

Coronavirusul închide porțile Colegiul ”Frații Buzești” pentru elevii și profesorii de la gimnaziu și liceu