7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(Video) Întâlnire istorică. Preşedintele american Donald Trump, primul lider străin care se întâlneşte cu noul împărat al Japoniei

(Video) Întâlnire istorică. Preşedintele american Donald Trump, primul lider străin care se întâlneşte cu noul împărat al Japoniei

Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit luni cu împăratul Naruhito, fiind primul şef de stat care este primit de noul suveran nipon, ce a preluat tronul pe data de 1 mai, la o zi după ce tatăl său, Akihito, a renunţat la tron, informează postul NBC, citat de Mediafax.

Donald Trump şi soţia sa, Melania, au fost primiţi luni de împăratul Naruhito şi împărăteasa Masako la Palatul imperial de la Tokyo.

După o discuţie de complezenţă şi schimburi de daruri în interiorul Palatului imperial, familia Trump şi cuplul imperial nipon au asistat la ceremonie de trecere în revistă a trupelor japoneze.

Potrivit presei, nu împăratul Naruhito l-a ales pe Trump să fie primul său oaspete străin, ci premierul Shinzo Abe, în încercarea de a intra în graţiile lui Trump, în contextul în care liderul SUA ameninţă cu impunerea de taxe suplimentare potenţial devastatoare asupra industriei auto nipone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS