10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateManda nu a ajuns la confruntarea cu Nicu Ştefănuţă, contracandidatul său de la USR. "Eu venii, tu unde rămăseşi?"

Manda nu a ajuns la confruntarea cu Nicu Ştefănuţă, contracandidatul său de la USR. „Eu venii, tu unde rămăseşi?”

Mult aşteptata confruntare electorală între Claudiu Manda (PSD) şi competitorul său în cursa pentru Parlamentul European, Nicu Ştefănuţă (USR), promovată intens pe reţelele de socializare în ultima săptămână, nu a mai avut loc. Manda fusese invitat să participe joi la o dezbatere pe teme referitoare la UE, cum ar fi drepturile europene, provocările climatice ale viitorului şi securitatea europeană. El refuzat însă dezbatere, anunţând acest lucru cu puţin înainte de eveniment, pe o reţea de socializare. L-a atacat în schimb pe Ştefănuţă şi pe Dacian  Cioloş, copreşedintele Alianţei 2020 USR PLUS.

„Astăzi trebuia să fie prezent aici şi Claudiu Manda care, din păcate, a ales să nu petreacă timp răspunzând întrebărilor legitime ale alegătorilor din judeţul Dolj, care au dreptul să vadă cât de competent este şi dânsul pentru funcţia pe care o caută”, a spus deputatul USR de Dolj Adrian Prisnel, cel care a făcut introducerea evenimentului. „Acum o săptămână, am lansat o provocare, pentru că doream să oferim o dezbatere frumoasă oamenilor de aici, pe care o merită. El nu a venit. Eu nu sunt din comunitate (este din Sibiu – n.r.) şi am un mesaj pentru Claudiu Manda: «Eu venii, tu unde rămăseşi?»”. În lipsa lui Manda, Nicu Ştefănuţă a răspuns întrebărilor celor care au dorit să participe la eveniment, în general mulţi tineri. Aceştia au fost interesaţi de avantajele de a fi în UE, cât de integrată ar trebui să fie Europa, problema migraţiei, apărarea comună europeană şi ascensiunea partidelor populiste în Europa. A răspuns întrebărilor puse de alegători şi Teodora Stoian, candidată şi ea pe listele USR PLUS la Parlamentul European.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS