Acasă Actualitate A fost descoperit al doilea cel mai mare diamant din lume de...

A fost descoperit al doilea cel mai mare diamant din lume de 1.758 de carate

-

Al doilea cel mai mare diamant brut din istorie, de 1.758 de carate, cu o dimensiune ce o depășește pe cea a unei mingi de tenis, a fost descoperit într-o mină din Botswana, potrivit skynews.com, citat de Mediafax.
Diamantul, cântărind 352 de grame, a fost descoperit într-o mină administrată de compania canadiană Lucara Diamond Corp, la doar patru ani după ce o altă gemă de acest tip, de 1.109 carate, a fost găsită în același loc.
Reprezentanții companiei au avut dificultăți în a vinde gema, numită „Lesedi La Rona”, scoasă la licitație inițial în iunie 2016. În cele din urmă, diamantul a fost vândut companiei britanice Graff Diamonds, pentru 53 de milioane de dolari în 2018.
Potrivit publicației Forbes, din acel diamant au fost tăiate 67 de pietre prețioase.
Piatra descoperită recent este a doua ca mărime din istorie după celebrul Cullinan Diamond, de 3.106 carate, descoperit într-o mină de lângă Pretoria, în Africa de Sud, în 1905.
Două dintre diamantele obținute din Cullinan – Great Star of Africa și Lesser Star of Africa – fac parte dintre bijuteriile Coroanei Marii Britanii.
Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
A absolvit Facultatea de Istorie Filosofie şi Geografie din Universitatea din Craiova, specializarea Istorie/Spaniolă şi lucrează în presa scrisă din 2008.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.