6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDragnea: Domnul Toader ne-a păcălit. A provocat un scandal până la cer şi apoi nu a dat ordonanţele

Dragnea: Domnul Toader ne-a păcălit. A provocat un scandal până la cer şi apoi nu a dat ordonanţele

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că dezbaterile pe modificarea codurilor penale trebuie reluate săptămânile viitoare în Parlament, susţinând că partidul a fost păcălit de ministrul Tudorel Toader, care a provocat, prin declaraţii, un scandal „până la cer” şi apoi nu dat ordonanţele, scrie Mediafax.

„Minciuna asta rostogolită doi ani la unii a prins (n.r: că legile justiţiei sunt emise în interesul lui Liviu Dragnea). Nu e nicio virgulă care mă avantajează pe mine, pe de altă parte nu se discută despre faptul că la Înata Curte nu s-a preocupat să aibă completul de 5, nu s-a preocupat să respecte legea pe completurile de 3. Problema nu e la ăla care încalcă o lege, ci cel care sesizează. În partid s-a luat o decizie, pentru unii facultativă, a fost o întrebare: articolele din codurile penale declarate constituţionale să fie declarate prin oug să nu se mai continue prin această dezbatere”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

„Ne-am lăsat păcăliţi tot partidul. Domnul Toader ne-a păcălit. Singur sau au fost doi, a făcut-o intenţionat sau nu, a spus în ianuarie vreau să adopt ordonanţa aia şi aia. Nu a vorbit cu nimeni. Dar nu poţi la început de an să spui, ridici scandalul până la cer, stăm sub gloanţele din ţară şi străinătate şi ieşi apoi şi spui că nu se justifice urgenţa?! S-a şi blocat dezbaterea în Parlament. S-a închis subiectul”, a mai spus liderul PSD.

Dragnea a afirmat că vrea cât mai repede reluarea dezbaterii în Parlament: „Nu cred că se adoptă (n.r.: ordonanţele), s-a spus explicit. Săptămânile viitoare trebuie să se reia procedura în Parlament”.

DRAGNEA, IRONIC: TOADER CRED CĂ E AL POPORULUI ROMÂN. NU VOI PROPUNE SĂ FIE REMANIAT

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că nu va propune ca Tudorel Toader să fie remaniat, dar nici nu se poate opune ca discuţia să aibă loc în Comitetul Executiv al PSD. Totodată, premierul poate veni să anunţe în şedinţă că vrea remanierea ministrului Justiţiei, susţine liderul PSD.

„Să înţeleg care rămân în guvern şi după europarlamentare (n.r.: Rovana Plumb şi Natalia Intotero)? Discutăm în CEX, nu-mi permit să intru în divergenţă cu doamna premier. Am spus-o, nu cred că este în regulă ca un membru al cabinetului să meargă în campanie folosind infrastructura ministerului. Dacă e nevoie să convocăm Comitetul Executiv ca doamnele Plumb şi Intotero, care au cerut partidului să le pună pe listă şi acum au o problemă, atunci avem toţi o problemă. Dar înţeleg că nu e aşa. În ceea ce îl priveşte pe Tudorel Toader, procedura e simplă, ori doamna premier propune sau ne anunţă că vrea să-l remaniere, ori colegi din CEX spun că ar putea să fie remaniat”, a declarat Liviu Dragnea, la România Tv.

„Nu voi propune să fie remaniat Tudorel Toader. Nu pot să mă opun la asta (n.r.: să discute la propunerea unor colegi)”,a mai spus liderul PSD.

Întrebat dacă s-a răcit relaţia cu Viorica Dăncilă, Dragnea a răspuns: „Nu ne-am mai întâlnit, doar jumătate de oră înainte de evenimentul NATO. Ne-a spus dl. Toader că nu se justifică urgenţa ordonanţelor, m-am dus la întâlnire cu organizaţiile din ţară, doamna la Guvern”.

Cât priveşte susţinerea pe care o are Toader şi cui aparţine, liderul PSD a spus ironic: „Toader cred că e al poporului român. Dl. Tăriceanu spunea că trebuie să rămână acolo”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS