10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Apărării: Nu producem nici un fel de muniție mică. În momentul ăsta praful de pușcă se cumpără

Ministrul Apărării: Nu producem nici un fel de muniție mică. În momentul ăsta praful de pușcă se cumpără

Ministrul Apărării a spus că România nu are nivelul minim de capabilităţi pe care trebuie să-l respecte statele membre NATO, precizând că ţara face faţă doar la ce e nevoie în prezent. Leş mai adăugă că la noi nu se produce nimic la nivelul muniţiei, fiind efectuată doar asamblarea, scrie mediafax.

„La acest moment, din păcate, şi o spun cu mare amărăciune, pentru o muniţie mică, pentru calibre foarte mici, la momentul ăsta nu facem nimic în ţară, decât asamblarea unei astfel de muniţii. (…) Nu vă dau această informaţie dar da, în momentul ăsta, pulberea (praful de puşcă, n.r.) se cumpără”, a declarat Gabriel Leş, la un post de televiziune.

Totodată, întrebat dacă România este pregătită cu resurse pentru a face faţă unor atacuri, ministrul Apărării a precizat că ţara e pregătită doar pentru momentul de faţă.

„Atunci când eşti într-o alianţă, precum Alianţa Nord Atlantică, trebuie să fii cu nişte capabilităţi. În documentele de capabilităţi trebuie să avem un nivel minim de capabilităţi. De aceea, încercăm să le facem cât mai repede posibil. Bineînţeles că nu (avem acest nivel minim, n.r). Putem să facem faţă la ceea ce e nevoie la momentul ăsta”, a mai spus Gabriel Leş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS