5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEvadarea spectaculoasă de la Penitenciarul Jilava. Deţinutul a fost prins într-un parc din Călăraşi

Evadarea spectaculoasă de la Penitenciarul Jilava. Deţinutul a fost prins într-un parc din Călăraşi

Deţinutul evadat miercuri din Penitenciarul Jilava a fost prins de poliţiştii din Călăraşi într-un parc din oraş, acesta fiind dus la Penitenciarul Slobozia de unde urmează, în cursul zilei de duminică, să fie transferat la Jilava, anunţă reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Potrivit Mediafax, reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) au transmis că bărbatul, condamnat definitiv la o sentinţă de 10 ani de închisoare pentru tâlhărie din care executase deja cinci ani, a fost prins de către agenţii de la Inspectoratul de Poliţie Călăraşi într-un parc din oraş, în jurul orei 03.30.

Deţinutul nu a opus rezistenţă şi a fost dus la Penitenciarul Slobozia, de unde urmează să fie transferat, în cursul zilei de duminică, la Penitenciarul Jilava, pentru a-şi ispăşi restul pedepsei. Bărbatul va primi, cel mai probabil, o pedeapsă pentru evadare, care nu se contopeşte cu cea actuală, el mai având un an până la posibilitatea cererii eliberării condiţionate. Deţinutul a fugit din penitenciarul Jilava în noaptea de miercuri spre joi, deşi gardienii închisorii au tras focuri de avertisment ca să-l oprească.

Sindicaliştii din penitenciare au arătat că bărbatul a escaladat gardurile închisdorii, a scăpat de o patrulă de poliţie, dar şi de mai mulţi câini care l-au atacat.

Deţinutul este condamnat la 10 ani pentru tâlhărie, dar, înainte de evadare, executa pedeapsa în regim semideschis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS