10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReţeta de supă antidiabet

Reţeta de supă antidiabet

Diagnosticul de diabet sperie. Şi pe bună dreptate căci este o boală grea care în timp poate afecta diverse organe. Însă, tratamentul şi dieta specifică ţin afecţiunea sub control. Şi mişcarea. Deseori pacienţii cu diabet au multe kilograme în plus şi sunt sedentari. O oră de mers pe jos zi de zi face însă minuni. Dar şi câteva legume, potrivit csid.

Cel mai cunoscut expert în plante medicinale din SUA – James A. Duke – dezvăluie o reţetă de supă antidiabet în volumul său ”Farmacia verde”, apărut în România la editura All. Este o supă foarte uşor de pregătit şi bună pentru întreaga familie.

Supa antidiabet – reţetă

La prima vedere, aţi spune că este o supă normală însă are câteva secrete. ”Boabele de fasole conţin nişte fibre care sunt utile în mod deosebit în controlul nivelului de zahăr din sânge, iar coaja de ceapă este bogată în quercetină, compus care îndeplineşte acelaşi rol. Lăsaţi ceapa să fiarbă în supă cu coajă cu tot, acest compus va ajunge în castronul cu supă” spune James A. Duke.

Ingrediente:

  • 2 căni cu apă
  • 1 ceapă necurăţată de coajă, spălată bine, tăiată în 4
  • 1 cană fasole boabe fierte în prealabil, clătite şi scurse
  • 1 morcov mic, tăiat cubuleţe
  • 1/2 cană de arahide
  • 1/2 cană lăstari sau 1/2 linguriţă seminţe de schinduf
  • 2 frunze de dafin
  • 4 căţei de usturoi tocaţi
  • 1 vârf de cuţit de scorţişoară
  • un vârf de cuţit de praf de cuişoare
  • un vârf de cuţit de turmeric

Mod de preparare:
Într-un vas încăpător puneţi apa şi ceapa şi aduceţi la fierbere. Adăugaţi boabele de fasole, morcovii, arahidele, seminţele sau lăstarii de schinduf, frunzele de dafin, usturoiul, scorţişoara şi turmericul
Daţi în clocot. Acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă la foc înăbuşit timp de 30 de minute sau până când ceapa s-a înmuiat. Cu ajutorul unei strecurători scoateţi bucăţile de ceapă. Curăţaţi uşor de coajă. Zdrobiţi ceapa cu o furculiţă şi turnaţi pasta înapoi în oală. Scoateţi frunzele de dafin. Ingrediente pentru 4 porţii

Legume antidiabet

În coaja de ceapă se găseşte ”quercetină”, substanţă care s-a demonstrat încă din antichitate că ajută la ameliorarea problemelor de vedere asociate adeseori cu prezenţa diabetului cum ar fi retinopatia diabetică.

Schinduf (trigonella foenum-graecum) – jumătate din conţinutul unei seminţe este alcătuită dintr-o substanţă numită mucilagiu. Aceasta conţine şase compuşi care pot regla nivelurile de zahăr din sânge.De asemenea, schinduful creşte nivelurile de HDL-colesterol (colesterol bun) şi scade nivelul total de colesterol (prevenind în felul acesta bolile cardiovasculare care pândesc bolnavii de diabet)

Fasolea (phaseolus, diferite specii) multe studii demonstrează că prin consumul de fasole boabe se reduce riscul creştereii zahărului în sânge după consumarea hranei şi se întârzie scăderea zahărului din sânge mai târziu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS