6.9 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Prinşi cu focuri de armă după ce au spart magazinul Media Galaxy

Prinşi cu focuri de armă după ce au spart magazinul Media Galaxy

-

Trei bărbaţi cu vârstele cuprinse între 33 şi 49 de ani au fost prinşi în flagrant, vineri dimineaţa, în timp ce încercau să fugă cu telefoane mobile, laptopuri şi camere de fotografiat digitale sustrase din magazinul Media Galaxy din incinta Elecroputere Mall. Operațiunea în urma căreia au fost prinşi cei trei suspecţi a fost organizată de Direcția de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cu sprijinul polițiștilor doljeni.
Se pare că oamenii legii aveau informaţii despre următoarea „ţintă” a hoţilor, iar vineri dimineaţa, în jurul orei 06, au pus mâna pe ei. Este vorba de trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 33 şi 49 de ani, din Bucureşti, Sighetul Marmaţiei şi Roman.
Vineri dimineaţa, cei trei au intrat în magazinul Media Galaxy din incinta Electroputere Mall, de unde au sustras telefoane mobile, laptopuri şi camere de fotografiat digitale. Nu au apucat să plece cu prada, pentru că au fost prinşi de oamenii legii. Pentru a-i opri pe cei trei suspecţi, poliţiştii au tras două focuri de armă în plan vertical.
În imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale magazinului se observă cum cei trei bărbaţi, care aveau feţele acoperite, aleargă prin magazin şi bagă în sacoşe tot ce le pică în mâini.

Numerele de înmatriculare ale unui craiovean, pe maşina hoţilor

După primele cercetări, oamenii legii au stabilit că cei trei încercau să fugă de la locul faptei cu o maşină cu numere de înmatriculare false. Mai exact, numerele fuseseră furate de pe un autoturism Opel, care aparţine unui craiovean de 32 de ani.
„Din cercetări a reieșit că persoanele în cauză ar fi sustras telefoane mobile, laptopuri şi camere de fotografiat digitale, iar apoi ar fi încercat să părăsească locul faptei cu un autoturism ce ar fi avut aplicate numere false de înmatriculare, care ar fi fost furate în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie, de la un autoturism parcat pe o stradă din Craiova. Polițiștii au reușit să recupereze, în totalitate, bunurile sustrase şi să le restituite reprezentanților societății comerciale în cauză”, au precizat oamenii legii.
Aceştia din urmă au mai precizat că au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi conducerea unui vehicul cu numere false. Cei trei bărbaţi au fost reţinuţi, urmând să fie duşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

A găsit numerele de înmatriculare la Secţia 3

Craioveanul ale cărui numere de înmatriculare au fost folosite de hoţi, un tânăr de 32 de ani, a declarat pentru GdS că a observat dispariţia plăcuţelor vineri dimineaţa. „Dimineaţă, în jurul orei 06.30, am observat că lipseau numerele de la maşină. Am mers la Secţia 3 ca să anunţ furtul, iar acolo mi-au spus că aveau deja plăcuţele, pentru că îi prinseseră pe autori. Am dat o declaraţie, după care am mers la sediul IPJ Dolj, iar de acolo am mers cu un poliţist să îmi fotografieze maşina. Am înţeles că au folosit numerele mele la spargerea magazinului Media Galaxy”, a povestit craioveanul de 32 de ani.

Aldezir MARIN
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.