7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHora Unirii, pe repede ’nainte la Slatina

Hora Unirii, pe repede ’nainte la Slatina

Manifestările organizate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române s-au desfășurat la Slatina fără emoția așteptată de puținii slătineni pe care nu funcția sau partidul i-a obligat să fie în fața statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
O burniță aproape înghețată și un vânt tăios i-a făcut pe cei prezenți să caute adăpost, ceremonialul pus la cale de autorități desfășurându-se în grabă. Nici Hora Unirii n-a mai ținut cât în anii trecuți, nici delegații instituțiilor n-au mai fost în număr mare. Cât despre slătinenii simpli, au fost foarte puțini copii și câțiva adulți care s-au uitat cu jind când, în timpul în care prefectul județului, Silviu Neacșu, a dat citire mesajului primului-ministru Viorica Dăncilă, politicienii din primul rând au primit fulare tricolore.
Jandarmii şi pompierii au defilat cu o mină înghețată, iar după Hora Unirii, formată în jurul statuii domnitorului, lumea s-a împrăștiat ca mânată din urmă de cine știe ce inamic, puțini fiind cei care au rămas să mai schimbe impresii.

Alina Mitran

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS