Acasă Actualitate Hora Unirii, pe repede ’nainte la Slatina

Hora Unirii, pe repede ’nainte la Slatina

-

Manifestările organizate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române s-au desfășurat la Slatina fără emoția așteptată de puținii slătineni pe care nu funcția sau partidul i-a obligat să fie în fața statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
O burniță aproape înghețată și un vânt tăios i-a făcut pe cei prezenți să caute adăpost, ceremonialul pus la cale de autorități desfășurându-se în grabă. Nici Hora Unirii n-a mai ținut cât în anii trecuți, nici delegații instituțiilor n-au mai fost în număr mare. Cât despre slătinenii simpli, au fost foarte puțini copii și câțiva adulți care s-au uitat cu jind când, în timpul în care prefectul județului, Silviu Neacșu, a dat citire mesajului primului-ministru Viorica Dăncilă, politicienii din primul rând au primit fulare tricolore.
Jandarmii şi pompierii au defilat cu o mină înghețată, iar după Hora Unirii, formată în jurul statuii domnitorului, lumea s-a împrăștiat ca mânată din urmă de cine știe ce inamic, puțini fiind cei care au rămas să mai schimbe impresii.

Alina Mitran

Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.