3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateG20: Preşedintele Franţei va discuta viitorul alianţei alianţa Renault-Nissan cu premierul Japoniei

G20: Preşedintele Franţei va discuta viitorul alianţei alianţa Renault-Nissan cu premierul Japoniei

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va discuta vineri viitorul alianţei Renault-Nissan cu premierul Japoniei, Shinzo Abe, la summitul G20 din Argentina, încercând să dezamorseze conflictul legat de echilibrul de forţe din interiorul parteneriatului, informează Agerpres, citând Reuters.

Alianţa auto se confruntă cu cel mai semnificativ test din istoria sa de 19 ani după arestarea fostul preşedinte al Nissan, Carlos Ghosn, în baza suspiciunilor de nereguli financiare.

Un Tribunal din Tokyo a aprobat vineri cererea procurorilor de a extinde până în 10 decembrie perioada de detenţie pentru Carlos Ghosn. Procurorii japonezi susţin că Carlos Ghosn şi Greg Kelly (un fost director de la Nissan arestat împreună cu Carlos Ghosn) au conspirat pentru a subestima, cu aproximativ jumătate, remuneraţia de 10 miliarde yeni (88 milioane de dolari) pe care Ghosn a primit-o timp de cinci ani, începând din 2010. La rândul său, Nissan l-a acuzat pe Carlos Ghosn de alte infracţiuni, precum utilizarea bunurilor companiei în interes personal. Vineri, Tribunalul din Tokyo a prelungit şi perioada de detenţie pentru Greg Kelly.

Arestarea lui Ghosn la Tokyo a lăsat alianţa Renault-Nissan fără un lider şi un avocat pentru Guvernul Francez, care deţine o participaţie de 15% în Renault şi vrea să menţină actuala structură de capital a alianţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS