Președintele Klaus Iohannis i-a primit, sâmbătă, la Cotroceni pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului și pe Patriarhul Daniel. Întâlnirea are loc cu o zi înainte de sfințirea Catedralei Mânturii Neamului, finalizată în proporție de 95 % și pentru care au fost cheltuite până acum peste 105 milioane de euro. Șeful statului nu va participa la evenimentul de duminică.
Aceasta este prima oară când președintele Klaus Iohannis se întâlnește cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.
Alături de cei doi patriarhi, la evenimentul de la Cotroceni au participat și delegațiile acestora.
Întâlnirea are loc cu o zi înainte de sfințirea Catedralei Mânturii Neamului, finalizată în proporție de 95 % și pentru care au fost cheltuite până acum peste 105 milioane de euro.
Președintele Klaus Iohannis i-a transmis Patriarhului Daniel că nu poate participa la ceremonia de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului pentru că va participa la reuniunea extraordinară a Consiliului European pe tema Brexit.
Iohannis a spus că sfințirea catedralei reprezintă ”o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte”. Șeful statului a mai arătat că ridicarea catedralei a fost posibilă printr-un efort susţinut al Bisericii Ortodoxe Române şi al credincioşilor.
Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfințită duminică, iar Patriarhia anunță că oamenii care vor să asiste la ceremonie sunt așteptați pe esplanada din faţa catedralei, unde vor putea urmări slujba pe ecranele special montate. În timpul Sfintei Liturghii vor avea acces în catedrală doar cei 2.000 de invitaţi oficiali.
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.