17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdevăratul pericol din gazele folosite de Jandarmerie. Simptomele grave care pot apărea la trei săptămâni de la expunere

Adevăratul pericol din gazele folosite de Jandarmerie. Simptomele grave care pot apărea la trei săptămâni de la expunere

Medicul Gabriel Diaconu a explicat cum ar putea fi afectată sănătatea celor prezenți vineri seara în Piața Victoriei, la protestele violente. Gabriel Diaconu a anunțat pe Facebook care sunt simptomele ce trebuie să îi trimită la medic pe demonstranții care au inhalat sau au avut orice contact cu substanțele folosite de Jandarmerie, informează Digi 24. Simptomele pot apărea până la trei săptămâni de la expunere și pot include tuse, arsuri, eczeme, inflamația laringelui sau pneumonită.

Gabriel Diaconu a explicat că cei mai afectați sunt cei care au stat cel mai aproape de locul unde a fost pulverizat gazul lacrimogen. „Contactul de la distanță mai mică de 1 metru este considerat toxic pentru piele și mucoase (gură, limbă, ochi). Cu atât mai serios este contactul frontal sau prelungit cu gazul lacrimogen”, a scris medicul.

Măștile „chirurgicale” folosite în piață nu împiedică transmiterea aerosolilor, la fel ca eșarfele, tricourile sau alte mijloace improvizate de acoperirea gurii sau a nasului. Ele doar limitează accesul acestora în căile respiratorii, a precizat medicul psihiatru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS