8.5 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Nicolae Coande, premiat la Festivalul-concurs naţional de poezie „Virgil Carianopol”

Nicolae Coande, premiat la Festivalul-concurs naţional de poezie „Virgil Carianopol”

-

Primăria Municipiului Caracal, Consiliul Local şi Biblioteca „Virgil Carianopol” (director, Vera Grigorescu) au organizat, în perioada 25-26 mai, cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului-concurs naţional de poezie „Virgil Carianopol”.
Festivalul, cu o tradiție de peste 20 de ani, este un eveniment menit să reunească oameni de cultură, specialiști și scriitori consacrați, dar şi să descopere şi să susţină talentele literare autentice. Prima ediţie a avut loc în anul 1993. La ediţia din acest an, laureații festivalului au fost:
– Nicolae Coande (Craiova) – Premiul pentru Scriitor consacrat;
– Victor Constantin Măruțoiu (Cluj-Napoca) – Trofeul Virgil Carianopol;
– Secțiunea Grupaje de poeme: Diana Diaconescu (Suceava) și Cornelia Filip (Caracal);
– Secțiunea Volum de debut: Loredana Florentina Dalian (Slobozia) cu vol. Domnișoara Nimeni şi Carla Schoppel (Cluj-Napoca) cu vol. Rădăcini acvatice;
– Premiul special: Iulian Coțofană (Cluj-Napoca).
– Premii acordate de Asociația culturală Fiii și prietenii Caracalului: Adela Mitrache și Raluca Panait (ambele din Caracal, Liceul teoretic Mihai Viteazul)
Juriul a fost format din: Prof. Univ. Lazăr Popescu, Prof. Ion Catrina, Prof. Paul Aretzu, scriitori, critici literari, membri ai Uniunii Scriitorilor din România.
Anul acesta s-au înscris la cele două secțiuni ale concursului (grupaje de poeme și volum de debut) 25 de poeți din diferite zone ale țării (Cluj-Napoca, Suceava, Iaşi, Timişoara, Turda, Târgu-Jiu).

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.