7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia, trimisă la Curtea de Justiție a UE pentru nerespectarea normelor de calitate a aerului

România, trimisă la Curtea de Justiție a UE pentru nerespectarea normelor de calitate a aerului

Comisia Europeană a trimis România în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, pentru nerespectarea normelor de calitate a aerului. În aceeaşi situaţie sunt alte cinci ţări: Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia şi Ungaria.
În cazul României, cea mai gravă situaţie este în Capitală, unde valorile-limită admise au fost depăşite în mod constant, după cum notează Comisia Europeană. Bucureştiul ocupă locul doi în UE, după Sofia, în ceea ce priveşte poluarea. Asta arată un studiu Ecopolis, o organizaţie nonguvernamentală de mediu. Cu toate acestea, autorităţile nu au făcut nimic vizibil în ultimii ani. Nici măcar frica unor amenzi uriaşe de la Comisia Europeană nu a dus la măsuri pentru îmbunătăţirea situaţiei.
Curtea de Justiţie a Uniunii poate decide să-i aplice României o amendă de aproape două milioane de euro, la care se adaugă penalităţi de mii de euro, calculate pentru fiecare zi în care nu s-au aplicat măsuri anti-poluare sau poate decide achitarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS